Institut Ramon LLull

David Espinosa i La Puntual formen part del Festival Internacional d’Arts de Titelles a Saguenay (FIAMS)

23/07/2019

El festival Internacional d’Arts de Titelles de Saguenay (FIAMS) Canadà, arriba a la 15a edició i tindrà presència catalana amb els espectacles de David Espinosa i La Puntual, amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Fundat el 1989, el Festival Internacional d'Arts de Titelles a Saguenay (FIAMS) és una gran biennal del teatre de titelles per a tots els públics única a la regió. FIAMS té un gran reconeixement nacional i internacional, principalment per la importància i la qualitat de la seva programació i, a la vegada, per ser un focus d’intercanvi professional del sector de les titelles on s’hi imparteixen seminaris, cursos de formació, conferències, etc. El festival fomenta reunions entre artistes, programadors i representants internacionals per permetre a les empreses establir contactes i augmentar les oportunitats de distribució internacional.

David Espinosa és un artista valencià especialitzat en les arts escèniques i la dansa contemporània. El seu projecte es centra en donar un gir al concepte teatral convencional, intentant desenvolupar en cada creació un joc que sorprengui el públic fent-lo partícip des de la visualització de la peça. Aquestes creacions les elabora exposant els mecanismes de treballs previs a la realització de l’obra, lluny d’etiquetes i sempre centrat en l’art plàstic, la dansa i el teatre.

En treballs artístics recents ha substituït el cos humà per objectes, en la majoria dels casos joguines i figures decoratives que representen cossos de persones, animals o criatures fantàstiques. Espinosa té un gran interès en la idea de jugar com a activitat de connexió entre els éssers humans amb allò que és transcendental, lliurant al públic la mateixa gestió de l’acció.

La Puntual és una companyia teatral, única a Barcelona, dedicada exclusivament a les representacions de titelles de tot tipus que arriben a l'escenari tots els caps de setmana amb contes per al públic familiar. També és habitual gaudir d’aquesta companyia en festivals, teatres i esdeveniments, a l'interior i a l'aire lliure, a nivell local i internacional.

Han realitzat algunes actuacions memorables en sales com el Royal National Theatre de Londres i La Planeta a Girona, o en festivals de relleu internacional com  Charleville-Mézières a França, el Festival Ishara de Nova Delhi, el festival Titirijai de Tolosa, Arrivano dal Mare a Itàlia, Sevilla i un llarga llista que s'amplia i creix des de fa gairebé 40 anys.

Per a més informació podeu consultar el programa aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"