Institut Ramon LLull

L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca actua a Tunis

Música.  Tunis, Tunísia, 23/07/2019

El Festival International de Musique Symphonique d’El Jem, que enguany celebra la seva 34ena edició entre el 7 de juliol i l’11 de agost a la ciutat d’El Djem (Tunísia), compta amb la programació de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull oferiran una actuació el dia 24 de juliol a les 19:30h.




El Festival International de Musique Symphonique d’El Jem és un dels principals festivals internacionals de música simfònica de Tunísia. El festival ha acollit durant els seus 33 anys d’història formacions orquestrals de prestigi internacional com l’Orquestra de la Ràdio Nacional d’Ucraïna, l’Orquestra de l’Òpera Italiana, l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino, l’Orquestra Vienna Opera Ball o l’Orquestra Nacional Simfònica de Tunísia.

L’esdeveniment està organitzat per l’Association Festival International de Musique Symphonique d’El Jem, una associació sense ànim de lucre que complementa aquesta missió  a través de diverses activitats complementàries que se celebren en paral·lel al festival com ara classes magistrals, simposis multidisciplinaris, concerts i exposicions, proporcionant als ciutadans de Tunísia valors fonamentals de la política de desenvolupament cultural local.

Els antecedents de la relació amb el festival International de Musique Symphonique d’Eljem es troben en el concert de Maria del Mar Bonet i l’Ensemble de Musique Traditionnelle de Tunis el dia 24 de juliol de 2017 en un retrobament molt especial per celebrar els 50 anys als escenaris de la cantant. L’any passat el festival va comptar amb la programació de l’Orquestra de Cambra de Mallorca amb la col·laboració del Llull. La cultura balear té una cita novament enguany amb el concert de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca.

Programa de l’OCIM a Tunísia

Symphonie n. 29 – Wolfgang Amadeus Mozart

Vistes al mar – Eduard Toldrà

The unanswered question – Charles Ives

Music in similar motion – Philip Glass

Siegfried-Idyll – Richard Wagner

Direcció musical – Francesc Prat

Més de 20 anys de música

L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca va néixer el 1998, impulsada per la delegació de JM de Maó en els seus inicis i posteriorment també amb el suport de JM de Ciutadella. L’OCIM és l’única orquestra professional de l’illa i té com a objectiu possibilitar a tot el públic menorquí una programació estable i de qualitat de la música orquestral. A més de la vessant concertística, l’orquestra també desenvolupa programes pedagògics, en col·laboració amb centres d’educació, tant generals (primària i secundària) com específicament musicals (escoles de música i conservatori). I programes socials, amb l’objectiu de fer arribar la música a sectors de la societat que no hi tenen un fàcil accés (com centres d’atenció a la tercera edat, centres de persones amb discapacitats o centres penitenciaris).

El festival té lloc a l’Amfiteatre romà, patrimoni de la Unesco des de 1979 amb un aforament per a 800 persones

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"