Institut Ramon LLull

El Llull convoca un procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2020

Arquit. i disseny.  Barcelona, 19/06/2019

L’Institut Ramon Llull ha publicat les bases per triar una proposta de comissariat per a la participació de Catalunya a la 17a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2020 dins el programa Eventi collaterali. L’esdeveniment tindrà lloc del 23 de maig al 29 de novembre de l’any que ve i comptarà amb Hashim Sarkis com a director artístic.




El projecte guanyador d’aquesta convocatòria ha d’aconseguir sobresortir entre les nombroses propostes que es presenten a la Biennal de Venècia, aportant valor al discurs proposat per Biennal des de la singularitat de l’arquitectura catalana, entesa en el seu sentit més ampli. L’import màxim de producció és de 225.000 € (impostos inclosos). La proposta ha d’ajustar-se al marc conceptual establert a les bases i ha d’incloure obra de nova creació. 

Per escollir la proposta guanyadora, el Llull ha nomenat un comitè d’experts que estarà presidit per Assumpció Puig, degana del COAC, i que té com a vocals Pau Solà Morales, president de l’Arquin-Fad FAD; Pep Quílez, vicepresident de l’AJAC; Pati Nuñez i Estel Ortega, comissàries del Pavelló Català del 2018 (únic vot) i Francesc Serés, cap de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull – amb veu i sense vot.  

El procés de selecció es dividirà en dues fases. La primera volta és oberta a la presentació de propostes per part de tots els professionals i empreses interessats que compleixin els requisits.  En aquesta primera volta, que es tancarà a les 12h del migdia del dilluns 8 de juliol, cal presentar només un currículum vitae i una proposta d'un màxim de 2 pàgines que reflecteixi les idees generals del projecte, així com altra documentació administrativa que es detalla en les bases. El comitè d’experts escollirà un màxim de tres propostes finalistes per participar a la segona voltaque es comunicarà a partir del dia 12 de juliol. Aquests finalistes, hauran de presentar una proposta que desenvolupi els continguts i el plantejament formal presentats a la primera volta, una proposta de disseny museogràfic, un pressupost i altres dades administratives abans de les 12h del migdia del 19 de juliol. Posteriorment, hauran de defensar presencialment la seva proposta davant el comitè d’experts el dia 23 de juliol.

Per a la participació de la segona volta, els tres finalistes rebran un premi de 1.000 euros. El guanyador percebrà un premi de 4.000 euros, i serà contractat durant l'any 2019 per un import de 3.000 euros per al desenvolupament del projecte i l'any 2020 per un import de 6.000 euros per la seva execució. 

Podeu consultar les bases del procés de selecció en català en aquest enllaç La versió en castellà està disponible aquí.

 

Fins el 8 de juliol a les 12h del migdia es poden presentar propostes a la primera volta

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"