Institut Ramon LLull

La catedràtica Maria Rosa Lloret participa a la jornada que organitza la UCL a la British Library

Literatura.  Londres, 10/06/2019

Amb el suport de l'Institut Ramon Llull, Maria Rosa Lloret, catedràtica a la Universitat de Barcelona especialista en qüestions lingüístiques i en l’obra de Pompeu Fabra, formarà part del programa de la jornada temàtica de conferències centrades en la creació de gramàtiques i diccionaris organitzat per la UCL.




El proper 10 de juny de 2019 la UCL ha organitzat una jornada temàtica de conferències centrades en la creació de gramàtiques i diccionaris que se celebrarà a l’auditori de la British Library, de 14h a 20.30h. La jornada té com a objectiu l'exploració i la contextualització del paper del llenguatge en les societats europees.

El programa es divideix en tres sessions i una presentació final.

La primera d’aquestes sessions, que porta com a títol Books, es parlarà de les guies d’aprenentatge del llenguatge, conduïda per el professor Alexander Samson de la UCL, el cap de la Contemporary British Collections de la BL, Richard Price, Nicholas Royle, autor i especialista en Creative writing, de la Manchester Metropolitan i Uta Staiger, directora executiva deL UCL European Institute, conduirà la conferència.

Acte seguit, es durà a terme la conferència Archives & collections, on es parlarà dels relats que s’explicaven popularment fins a l’era digital. Aquesta conferència comptarà també amb quatre ponents, Arike Oke, Directora de Black Cultural Archives, Rachel Foss, cap del departament d’arxius contemporanis i manuscrits de la British Library, Philip Home, catedràtic d’anglès de la UCL i Joan Winterkorn. Aquesta sessió serà moderada  per Joan Winterkorn, arxivista especialitzat en escriptors, artistes i científics.

La tercera sessió tractarà de Grammar and dictionaries, dedicada a l’anàlisi de com s’escriu un diccionari. Comptarà amb la participació de Maria Rosa Lloret, Catedràtica de la Univesitat de Barcelona, Susie Dent, Lexicògrafa i autora i Jonnie Robinson, bibliotecari de la British library. Aquesta conferència serà moderada per Geraldine Horan, lingüista de la UCL.

Finalment, es durà a terme una conversa que porta com a nom Libraries and Writing entre Alberto Manguel, Ruth Padel, John Mullan i Boyd Tonkin.

Per a més informació, us deixem el programa complet aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"