Institut Ramon LLull

Marta Bayarri presenta el curtmetratge “Vaca” al Japó

Cinema.  Tòquio, Japó, 07/06/2019

Del 29 de maig al 16 de juny té lloc a Tòquio una nova edició del Festival Short Shorts Film Festival & Asia, que té com objectiu introduir la cultura audiovisual asiàtica i internacional, i donar a conèixer a joves realitzadors d'arreu del món i de la regió. Enguany, 4 cineastes, guanyadors de les seccions competitives del festival (International, Asia International, Japó i no ficció) seran elegibles per optar als Òscars. Dins d’aquesta secció competitiva internacional, s’ha seleccionat el curt català Vaca, de Marta Bayarri (Momotrup Films), l’únic curtmetratge espanyol d’entre 10.000 submissions internacionals de més de 120 països i regions. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Vaca, de Marta Bayarri és el tercer curtmetratge produït per Momotrup Films. Els dos anteriors curts van tenir un extens recorregut internacional i van ser premiats en diversos festivals. Vaca és un dels set curtmetratges que Catalan Films ha inclòs en el seu programa de difusió internacional del curtmetratge català Short.Cat, que selecciona 7 curts, escollits per un jurat professional, que s’edita en format DVD i es distribueix en mercats i festivals tant nacionals com internacionals, a programadors de festivals, agents de vendes, premsa, institucions i altres professionals del sector.

El Festival Short Shorts Film Festival &Asia es va fundar l’any 1999 amb l’objectiu de donar a conèixer el format audiovisual del curtmetratge, un format amb el que el públic japonès no estava molt familiaritzat . El primer festival va tenir lloc a les rodalies de Japó (Harajuku) i es van projectar sis curtmetratges de l’americà George Lucas, realitzats quan ell era estudiant. Al 2001, el festival reconeix el seu nom com Short Shorts Film Festival i l’any 2004 rep l’acreditació per part de l’Acadèmia americana com festival qualificador pels Òscars.

El curt Vaca ha estat seleccionat per competir en la secció internacional (programa 1), un dels blocs que més interès i reclam internacional genera per la qualitat de la seva programació. Dins d'aquesta categoria, per exemple, s'ha inclòs Skin, guanyador d'un Òscar al millor curtmetratge de ficció en l'edició d'enguany. 

Marta Bayarri té una llarga trajectòria com a actriu en teatre, teatre musical, cinema i televisió. En paral·lel al seu treball com a actriu, des de 2010 se submergeix en el món de l'escriptura i la direcció. Rep formació en el terreny de la dramatúrgia i el guió (Obrador Internacional de Dramatúrgia Sala Beckett, Ateneu Barcelonès, Laboratori dels Lletres, Casa del Cinema) i del llenguatge i la realització audiovisual (UOC).

En 2014, funda la productora Momotrup films juntament amb Oriol Ruiz i estrena el seu primer curtmetratge Una nit (Cortogenia, 2014). Al desembre de 2016 estrena Fugit (Aguilar de Campoo), el seu segon curtmetratge de autoria i direcció, protagonitzat per Oriol Ruiz i Nil Cardoner. Vaca és el seu tercer treball com a guionista i directora que, en aquest cas, també protagonitza com a actriu al costat de l'actor Pepo Blasco. Compta, de nou, amb la producció executiva de Miguel Angel Faura i Oriol Ruiz. Actualment, té sobre la taula el guió del seu primer llargmetratge, Hera, que es troba en fase de desenvolupament i cerca de finançament.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"