Institut Ramon LLull

Jaume Pont recita al Marché de la poésie 2019

Literatura.  París, França, 06/06/2019

L'Institut Ramon Llull manté un any més la seva col·laboració amb el Marché de la poésie, una fira d’editors de poesia francesos acompanyada d’un festival de lectures poètiques i trobades amb presència d’autors internacionals a París. Per aquesta 37a edició, el dia 8 de juny a les 17:30h, l’escriptor Jaume Pont participarà a un recital de poesia en bilingüe en francès i català, a càrrec del poeta i del seu traductor François-Michel Durazzo.




A més d’aquest recital, l’IRL també organitza un esmorzar de treball el dia 9 de juny al qual convidarà editors internacionals a fi de fer-los descobrir alguns noms de la poesia catalana contemporània encara no traduïts en francès. Jaume Pont, François-Michel Durazzo i Pol Boixaderas presentaran l’obra i llegiran els poemes d’Antònia Vicens, Anna Gual i Josep Maria Fulquet. 

La festa de la poesia

Cada any i durant 5 dies, el Marché de la Poésie reuneix prop de 500 editorials amb presentacions de revistes de poesia i creació literaria a Saint-Sulpice. També s’organitzen esdeveniments culturals com ara concerts, taules rodones i signatures de llibres amb la presència d’autors de renom internacional. En aquesta ocasió, s’han programat més de 50 activitats.

Jaume Pont (Lleida, 1947) és poeta i professor de literatura a l'Estudi General de Lleida. La seva activitat assagística gira també al voltant de la poesia, amb punts d'interès molt diversos, des de la poesia postista fins a l'estudi de les noves generacions poètiques catalanes. La seva antologia La nova poesia catalana, feta amb Joaquim Marco, es converteix en la punta de llança de la seva pròpia promoció literària, la generació dels 80. És autor de les antologies poètiques Límit(s) (1976), Els vels de l'eclipsi (1980), Jardí bàrbar (1981), Divan (1982), Raó d'atzar (1990), Vol de cendres (1996), Llibre de la frontera: de Musa Ibn-Al-Tubbi (2000), Enlloc (2007) i Càntic d'ombres (Renga) (2017). Tots aquells reculls li han valgut diversos premis, entre ells el Serra d'Or de la Crítica, dues vegades, i el Premi de la Crítica de Poesia Catalana amb el títol susdit. Ha estat també promotor de diverses iniciatives editorials i col·labora habitualment en premsa i en revistes literàries. És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"