Institut Ramon LLull

Nou estudiants de la Xarxa Llull realitzen un viatge cultural a Litterarum i les Terres de l’Ebre

29/05/2019

Entre el dia 29 de maig i el dia 2 de juny, estudiants de diferents universitats internacionals de la Xarxa universitària d’estudis catalans de l’Institut Ramon Llull participaran en un seminari sobre llengua i literatura catalanes, que tindrà lloc a la seu de l’Institut Ramon Muntaner, i participaran en les diferents activitats que proposa la Fira del Llibre Ebrenc i en els espectacles de Litterarum Móra d’Ebre.




L’objectiu de l’estada és descobrir el patrimoni històric, cultural i literari de les Terres de l’Ebre, així com internacionalitzar els espectacles literaris en llengua catalana a través de Litterarum Móra d’Ebre. Pels membres de la missió cultural, formada per professors, estudiants i acadèmics, suposarà una bona oportunitat poder conèixer autors i textos de clàssics i contemporanis catalans a través del teatre, la música o les arts de carrer.

La Missió està composada per nou membres de comunitats universitàries de fora de Catalunya escollits a partir d’una convocatòria feta per l’Institut Ramon Llull, els quals procedeixen de 5 països diferents: Sèrbia, Polònia, Croàcia, Hongria i República Txeca.

Aquesta delegació d’estudiants treballaran autors de literatura catalana com Pere Calders, Teresa Pàmies i Joan Brossa, i d’altres d’ebrencs com Artur Bladé, Andreu Carranza i Gerard Vergés. També realitzaran visites literàries guiades a localitats com Móra d’Ebre, Móra la Nova, o Miravet, i podran assistir a diferents literaris programats. En un farcit programa d’activitats culturals, històriques i literàries podran conèixer Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre amb tot detall, tot plegat, per emportar-se un complet panorama de la cultura, la literatura i la història de les Terres de l’Ebre.

La fira Litterarum se celebra a la localitat de Móra d’Ebre (Tarragona) a finals de maig. És una fira professional que promou obres de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana i que no han estat concebuts originalment per a l’escena. Una simbiosi creativa entre literatura i arts escèniques impulsada per l’Ajuntament de Mora d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

Aquest viatge cultural és possible gràcies a la Fira del Llibre Ebrenc (Institut Ramon Muntaner, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i Ajuntament de Móra d’Ebre) i l’Institut Ramon Llull, i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre,  l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet, i amb el suport de l’Obra Social la Caixa.

S’adjunta el programa

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"