Institut Ramon LLull

Luis Tabuenca estrena al festival FORUM WALLIS l’òpera contemporània HOR, creada a Barcelona

Música.  Suïssa, 06/06/2019

El proper 7 de juny es durà a terme la 13ª edició del reconegut festival Forum Wallis celebrat al Schloss Leuk, on s’estrenarà internacionalment l’obra. Hor.  Aquest òpera compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i  l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i serà interpretada, a més de pel mateix Luis Tabuenca, per la soprano Ilona Schneider i la saxofonista Ana Parejo, tots ells residents a Barcelona.




Tres músics en escena donen vida a Hor, criatura misteriosa que habita en un edifici gegantí en el qual els corredors i les sales se succeeixen fins a l'infinit. Una estructura laberíntica la constitució acústica de la qual reflecteix el so interminablement, i impedeix, per tant, que cessin les veus i els sons del passat.

Hor no és un treball lineal o narratiu en el sentit en el qual es pot entendre una gran part del repertori operístic tradicional. Per contra, aquesta obra està pensada com una performance global, on la música i els gestos es fusionen sense referència als elements tradicionals del teatre o l'òpera. Aquest retrat de Hor, ofereix una visió poètica del conte de Ende, on més enllà de descobrir al personatge, la seva història i els seus límits psicològics i emocionals, el seu objectiu de representació cerca deixar espai a l'espectador per a endinsar-se en el seu món oníric, el seu hàbitat i la seva temporalitat.

Sobre Luis Tabuenca

Luis Tabuenca és un dels percussionistes més destacats de la seva generació, actuant regularment en festivals i auditoris arreu del món. Va estudiar en els conservatoris de Saragossa, Barcelona, Amsterdam i a la Universitat de Califòrnia en Sant Diego. Com a compositor, la seva música ha estat enregistrada per als segells Aural terrains, Sinkro, Naucleshg, Acheulian Handaxe i Migro Rècords. Ha estat guardonat en diversos concursos de música contemporània i becat pel govern d'Aragó, el Ministeri de Cultura Español i la comissió Fulbright.

És fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Contemporània de Burgos i del Sistema Natural Ensemble, amb el qual explora la interacció de la música amb altres disciplines artístiques. Actualment és artista resident a la Fabra i Coats- Fàbrica de Creació i a la Fundació Phonos, totes dues amb seu a Barcelona, i ha estat professor convidat de l’Escola Superior de Música de Catalunya i del Taller de Musics.

El percussionista i compositor Luis Tabuenca presentarà la seva nova òpera de cambra Hor al FORUM WALLIS, festival de música contemporània de Suïssa.


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"