Institut Ramon LLull

El Festival Amersfoort d’Holanda acull un focus de música catalana i balear

Música.  Holanda, 23/05/2019

‘Accents al Món Jazz de les Illes Balears i Catalunya’ és un projecte col·laboratiu de l'Institut Ramon Llull, l'Institut d'Estudis Baleàrics i Amersfoort Jazz, el festival de jazz holandès més antic del país. Enguany, l’esdeveniment arriba a la seva 41a edició del 23 al 26 de maig i ha programat un focus de música catalana i balear que inclou tres espectacles musicals a càrrec dels artistes Marco Mezquida & Chicuelo, The Bop Collective XL i The Fira B! Quintet.




La presència catalanobalear d’enguany és fruit de la presència del programador del festival Matti Austen al Mercat de Música Viva de Vic i al la Fira B! 2018, en una de les accions de l’IRL per fer descobrir als professionals internacionals l’escena de la creació artística catalana i balear actual.

Els artistes i grups musicals balears programats són els següents:

Dijous 23 de maig

20:00 – 21:15 Marco Mezquida & Chicuelo (Theater De Lieve Vrouw)

Divendres 24 de maig

20:00 – 21:00 Marco Mezquida & Chicuelo (Lieve Vrouwekerkhof)

23:15 – 00:15 Marco Mezquida piano solo (Sint Aegtenkapel)

23:45 < Jamsession with Irene Reig & FiraB! Jazz Quintet (De Observant)

Dissabte 25 de maig

18:00 – 19:00 The Bop Collective XL (Lieve Vrouwekerkhof)

Sobre els artistes programats

Chicuelo i Marco Mezquida. La trobada màgica entre el guitarrista Juan Gómez, més conegut com ‘Chicuelo’, i el pianista Marco Mezquida, amb la col·laboració del percussionista Paco de Mode, va donar com a resultat ‘Conexión’ (2017), un àlbum que sona a jazz i flamenc i que beu de grans fonts com Paco de Lucía, Tomatito o Michel Camilo. El menorquí Marco Mezquida s’ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic, tal com demostra la seva intensa activitat concertística, discogràfica i creativa al costat de molts dels millors músics del país. Elogiat per la seva versatilitat i el seu potent magnetisme musical, és un dels artistes més complets i expressius de la seva generació. Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, alhora, un dels compositors més prolífics i interessants de les darreres generacions.

El Bop Collective XL. La saxofonista i líder de la banda, Irene Reig, actualment viu als Països Baixos. Amb The Bob Collective, Irene Reig va guanyar el concurs de jazz holandès Sena 2018 "publieksprijs" i posteriorment va ser programada per Amersfoort Jazz per actuar al festival com a premi internacional de Jazz Sena Performers. Aquest any, al festival actua amb l’octet però amb 4 persones més, l’anomenat Bop Collective XL que es presenta per primera vegada.

FiraB! Jazz Quintet. Irene Reig també està actuant amb el FiraB! Jazz Quintet, creat especialment per al Festival de Jazz Amersfoort 2019. A més de Reig, el grup està format per músics de les Illes Balears: Tomeu Garcías (trombó), Pere Bujosa (contrabaix) i Teo Salvà (bateria). També els acompanya el pianista Miguel Rodríguez.

Sobre el festival

Creat l’any 1978, durant 4 dies es pot veure el millor de l'escena internacional del jazz, el talent nacional i les joves promeses del jazz en els múltiples escenaris interiors i a l’aire lliure. Els més de 80.000 visitants anuals del festival poden gaudir de més de 80 concerts de forma gratuïta. El festival compta amb 3 grans escenaris a l'aire lliure, 2 sales de teatre, 1 centre cultural i 9 espais de petit format a l’interior d’edificis històrics. L’element central del programa musical del Amersfoort Jazz Festival és la improvisació.

L’esdeveniment es defineix com el “festival europeu de les noves generacions”. Mitjançant el programa "Jonge Honden" dona un suport decidit als joves talents de la música i els proporciona una plataforma per a que arribin a un ampli públic. Un altre element clau del perfil artístic de Amersfoort Jazz són les” llegendes vives”, on es conviden a les llegendes del jazz i de la música del món a actuar i compartir les seves habilitats experimentades i produccions  d’alta qualitat amb el públic i altres artistes del Amersfoort Jazz Festival.

El projecte se centra en fer visible músics catalanobalears i donar-los l'oportunitat de representar-se a un públic ampli i a una xarxa internacional de professionals

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"