Institut Ramon LLull

Maria Cabrera presenta la seva poesia a Belgrad (Sèrbia)

Literatura.  Belgrad, Sèrbia, 23/05/2019

Del 23 al 27 de maig té lloc la 13a edició del Belgrade Poetry and Book Festival “Trgni se! Poezija!”, el festival més important de poesia a Sèrbia. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la poetessa Maria Cabrera participarà en lectures i discussions literàries amb altres autors d’arreu del món.




Amb una vocació clarament internacional, en els darrers 12 anys, el festival ha comptat amb la presència de més de 350 autors de diferents països.

L’esdeveniment està organitzat per l’editorial Treći Trg, que ha publicat al serbi antologies d’Enric Casasses, Dolors Miquel i un llibre amb poemes seleccionats de Jaume C. Pons Alorda. Per aquesta edició, s’ha volgut convidar a Maria Cabrera, qui recitarà els seus poemes, traduïts al serbi amb l’ajuda dels traductors Jelena Petanovic i Pau Bori.

Entre la programació, també s’han inclòs els autors següents: Ilma Rakusa (Suïssa), Christoph Bauer i Sophie Reyer (Àustria), Andre Schinkel and Snežana Minić (Alemanya), Immanuel Mifsud (Malta), Charlotte Van den Broeck (Bèlgica), Ursula Andkjær Olsen (Dinamarca), Srđan Gagić (Sèrbia), entre d’altres.

Maria Cabrera Callís (Girona, 1983) és llicenciada en Filologia Catalana. Actualment treballa de correctora i traductora per a diverses editorials, feina que compagina amb la docència al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. També prepara una tesi doctoral en fonologia. Ha publicat els llibres Jonàs (premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits, 2004), La matinada clara (2009) i La ciutat cansada (premi Carles Riba, 2016). És rapsoda de les formacions musicals El pèsol feréstec i Vladivostok, i coorganitza el fanzín literari autogestionat Cor pelut.

En aquesta edició, el festival comptarà amb més de 50 poetes, traductors i artistes de més de 15 països

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"