Institut Ramon LLull

Dues companyies catalanes participen al FOG Triennale Milano Performing Arts Festival

Escèniques.  Milà, Itàlia, 29/03/2019

El Conde de Torrefiel i Agrupación Señor Serrano seran presents al FOG Triennale Milano Performing Arts Festival, emmarcat dins de la XXII Triennale de Milano - Triennale Teatro dell’Arte. La Triennale és un espai que es dedica a presentar les arts en viu i l’escena contemporània. La programació de les actuacions de les companyies catalanes al festival compten amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.




El Conde de Torrefiel, una de els companyies més provocatives de l’escena catalana, presentarà el seu nou espectacle La Plaza els dies 29 i 30 de març. L’espectacle ha estat coproduït per Kunstenfestivaldesarts, Vooruit, Mousonturm, Festival GREC, Wiener Festwochen, Maria Matos Theater & Alkantara Festival, Festival de Marseille, Festival d'Automne & Centre Pompidou, HAU, Zurcher Theaterspektakel i Black Box Theater. Agrupación Serrano presentarà l’espectacle Kingdom, coproduït pel GREC 2018 Festival de Barcelona, Teatros del Canal, Teatre Lliure, Manchester Home Theatre, Théâtre National Wallonie-Brussels i Groningen Grand Theater, els dies 22, 23 i 24 de maig.

La tria d’aquestes companyies ha estat el resultat de les diferents visites que la coordinadora artística del festival, Nicoletta Balestreri, ha realitzat als diversos esdeveniments catalans, entre d’ells el Salmon festival i Sismògraf. Balestreri  va venir convidada per l’Institut Ramon Llull amb la delegació italiana de la xarxa Fine Estate i amb la delegació ONDA els últims darrers anys.

Els artistes, Agrupación Serrano i el Conde de Torrefiel

El Conde de Torrefiel és una companyia de Barcelona encapçalada per Pablo Gispert (Espanya, 1982) i Tanya Beyeler (Suïssa, 1980), els dos amb estudis d’art dramàtic, direcció i dramatúrgia, com també de filosofia i humanitats. La trajectòria professional de la companyia s’inicia el 2010, i a partir de 2014 els seus treballs van transcendir internacionalment. El Conde de Torrefiel forma part de l’equip artístic de la companyia de dansa La Veronal en la composició textual i dramatúrgica de les seves peces.

La plaza és un muntatge que se situa en una gran plaça plena de monuments i d’éssers humans, protagonistes d’uns quadres vivents que ens il·lustren sobre el present i el futur, i sobre una violència que no només forma part de la nostra vida quotidiana, sinó que, a més, és una força que porta movent l’Univers des dels primers moments de l’existència. L’escenari es converteix en mans d’El Conde de Torrefiel en una gran plaça on el futur se’ns mostra com un temps ignot i imprevisible que apareix davant dels ulls dels espectadors a partir d’un seguit de situacions inesperades. Una reflexió escènica sobre el futur, la immutabilitat del temps i sobre la violència com a base de l’existència. L'escenari vol revelar-se com una àgora per ampliar el concepte d'espai i temps, sortir dels marges físics del nostre entorn i observar les tensions de les forces que regeixen la mateixa idea de vida. Un espai circular ocupat per monuments i persones, un lloc concret que es defineix amb capacitat de pensar-se a si mateix i projectar-se al futur.

L’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre amb seu a Barcelona que crea produccions originals sobre aspectes discordants de l’experiència humana contemporània. Els espectacles de Señor Serrano barregen vídeo en directe, maquetes, text, performance, so i objectes. Les produccions de la companyia s’estrenen i giren internacionalment. Agrupación Señor Serrano va guanyar el Lleó d’Or a la Biennal de Teatre de Venècia el 2015 i és una de les companyies catalanes amb més recorregut internacional. 

A Kingdom hi trobem ingredients con ara plàtans, consum, crisi, creixement i pèl, molt de pèl. L’espectacle explora nous llenguatges escènics i ens parla del capitalisme a partir de la figura del simi gegant més famós de la història.

Sobre el festival

El festival forma part del Palazzo dell’Arte, un espai multidisciplinari que acull la Triennal de Milà. L’objectiu de la Triennale Teatro dell’Arte és mostrar la diversitat en els camps del teatre, la performance, la dansa i la música i des de l’any 2018, organitza el FOG Triennale Milano Performing Arts Festival, que tindrà lloc entre els mesos de març i juny del 2019.

La Triennal de Milà és una institució cultural que organitza exposicions i esdeveniments sobre art, arquitectura, disseny, moda, cinema, fotografia i teatre. El festival es dedica a la producció, coproducció i exhibició tant d’espectacles nacionals com internacionals, i enguany presenta més de vuitanta funcions. El festival ha coproduït  companyies de la talla de Jan Fabre i els seus coproductors internacionals han estat espais com el  MC93 o festivals internacionals com el Festival de Tardor de Paris, entre d’altres.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"