Institut Ramon LLull

L’artista catalana Bea Sarrias pintarà un mural de grans dimensions a la nova seu de l’OTAN a Brussel·les

Arts.  Brussel·les, 12/03/2019

“Jo no pinto edificis, sinó que retrato la seva història i la de les persones que hi viuen”, acostuma a dir la pintora catalana Bea Sarrias. I això és el que farà del 11 al 15 de març a la nova seu de l’Aliança Atlàntica a Brusel·les en una tela de 2,35 x 6 metres. L’edifici està situat a una gran superfície propera a l’aeroport de Brusel·les que havia estat un camp de batalla a la Segona Guerra Mundial. Es tracta d’una imponent estructura de metall i vidre que vol transmetre modernitat i transparència. És el primer cop que l’OTAN realitza a la seva seu una acció artística d’aquest estil.




A l’Àgora- passadís central- és on s’instal·larà Bea Sarrias per pintar en directe una tela de més de sis metres. “El cristall parla de transparència, fragilitat, de la llum i la possibilitat d’observar a través d’ell; el ferro i el metall expressen força, resistència i unió”, explica l’artista sobre un edifici on hi ha més de 4.000 persones i simbolitza l’esperit de diàleg.

El projecte té com a títol “INSIDE” i, a més del mural, comptarà amb altres activitats relacionades amb l’art i l’arquitectura, dirigides a les persones que treballen a la seu i a les visites que rep cada dia.

Bea Sarrias porta més d’una dècada treballant per captar la llum a través de l’arquitectura. La majoria de la seva obra s’inspira en l’obra d’importants arquitectes contemporanis com Coderch, Sáenz de Oiza, Fisac, Richard Neutra, Mies van der Rohe, Rietveld, Jacques Dupuis i també d’ estudis d’arquitectes en actiu com el belga Office KGDVS.

És el primer cop que l’OTAN realitza a la seva seu una acció artística d’aquest tipus

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"