Institut Ramon LLull

Representació catalana al prestigiós festival de cinema Sundance Film Festival

Cinema.  Utah (Estats Units) , 24/01/2019

El Sundance Film Festival, que se celebra enguany del 24 de gener al 3 de febrer a la ciutat americana d’Utah, tindrà presència catalana amb el suport de l'IRL. El festival ha seleccionat el film català Paradise Hills que participarà a la secció NextAdalamadrina a la Secció Internacional de curts Narratius i Knockstrike a la secció Animated Short Films. Es tracta d'un esdeveniment de cinema independent internacionalment reconegut, que aplega 73 curtmetratges de 33 països diferents.




El Sundance Film Festival té lloc anualment a Park City, Utah. Es va crear el 1978 amb la figura de Robert Redford al capdavant per atraure professionals del sector. Durant aquest temps s’ha consolidat com el festival més influent del cinema independent internacional. Entre la seva programació, s’inclou pel·lícules de ficció i documentals de cineastes emergents i consolidats, i organitza fòrums de professionals, actuacions musicals, instal·lacions d’art i activitats per estudiants.

El festival està format per diverses seccions, algunes competitives (U.S. Dramatic Competition, U.S Documentary Competition, World Cinema Dramatic Competition, World Cinema Documentary Competition...) i d’altres fora de competició. A la secció de curtmetratges competeixen curts d’animació, ficció dels Estats Units, ficció internacional i no ficció. A banda dels jurats de les diferents seccions en competició, el públic també atorga diversos premis. 73 curtmetratges de 33 països diferents seran projectats en el festival, després d’haver estat seleccionats d’entre 9.433 propostes rebudes. 

El festival és una oportunitat única per establir contactes internacionals, així com donar continuïtat a la difusió de l’audiovisual català en el continent americà després que Catalunya fos convidat d’honor en el Festival Internacional de Cine en Guadalajara.

Paradise Hills

Paradise Hills és una residència de luxe on famílies acomodades envien les seves filles a ser entrenades i educades per a què siguin unes joves perfectes. L'Uma és enviada allà i aviat descobrirà que la residència oculta un secret amagat.

Pel·lícula dirigida per Alice Waddington. Producció de Nostromo Pictures i Colina Paraíso AIE.

Knockstrike

Dos homes topen i canvien accidentalment les maletes. L'un conté una cinta de vídeo que durà al propietari a emprendre un viatge inesperat per a desxifrar què hi ha a la cinta.

Dirigit per Genís Rigol, Pau Anglada i Marc Torices amb la producció de Grupo Humano. 

Adalamadrina

Ada és una youtuber (Adalamadrina) de 24 anys obsessionada amb el seu monitor de gimnàs. I encara que online és autoproclamada com erudita i consellera de l'amor, mai s'ha atrevit a parlar amb ell. Tot canviarà quan decideix que Diego (monitor) ha de xuclar-li el pit i per què no, de passada, desvirgar-la.

Amb la direcció de Carlota Oms, amb producció de ESCAC Films. 

Knockstrike formarà part de la secció d'animació

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"