Institut Ramon LLull

El Palau Baró de Quadras acull la presentació de dos volums de dramatúrgia catalana traduïda al castellà

Literatura.  Barcelona, 23/01/2019

El proper dimecres 23 de gener, a les 18 h, presentem al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull l’antologia «Dramatúrgia catalana contemporània», l’obra en dos volums coeditada per l’Institut del Teatre i l’editorial mexicana Paso de Gato, on es recullen una vintena de textos d’autors catalans publicats entre el 2004 i l’actualitat traduïts al castellà.

 




Cada volum recull deu textos, el primer volum inclou obres publicades entre l’any 2004 i el 2012, mentre que en el segon hi figuren textos escrits entre el 2012 i l’actualitat.

Els autors que integren l’antologia han estat seleccionats per una comissió d’experts a proposta de l’Institut del Teatre. Cada autor ha escollit el text de la seva producció que ha considerat més adient per incloure a la publicació. Gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, s’han pogut traduir els textos del català al castellà.

Les obres es presenten en ordre alfabètic de l’autor. El primer volum compta amb les obres Zoom, de Carles Batlle; Bardammour o morir sonriendo a la luna. Capítulo 2, d’Albert Boronat; Litus, de Marta Buchaca; Las mejores ocasiones, de Jordi Casanovas; Consejo de familia, de Cristina Clemente; Smiley: Una historia de amor, de Guillem Clua; Niebla, de Lluïsa Cunillé; Tra(d)iciones, de Beth Escudé; La pols (Cenizas), de Llàtzer Garcia i Tiempo real, d’Albert Mestres.

El segon, inclou les obres Cúbito, de Josep Maria Miró; Jugadores, de Pau Miró; Las meriendas de Ulises (Cuento teatral), d’Enric Nolla Gual; El buen padre, de David Plana; Infamia, de Pere Riera; Copi y Ocañaen el purgatorio, de Marc Rosich; Eva y Adela en las afueras, de Mercè Sarrias; Boys don't cry, de Victoria Szpunberg; No hables con extraños, de Helena Tornero i Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, de Joan Yago.

A l’acte hi intervindran les directores de l’Institut Ramon Llull i l’Institut del Teatre, Iolanda Batallé i Magda Puyo; el responsable de Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Carles Batlle; l’autor del pròleg, Esteve Miralles, i el dramaturg Josep Maria Miró, en representació dels autors de l’antologia. També hi assistiran els autors Beth Escudé, Llàtzer Garcia, Cristina Clemente, Mercè Sarrias, Helena Tornero, Marta Buchaca, David Plana, Albert Boronat, Joan Yago i Marc Rossich.

«Dramaturgia catalana contemporánea: Antología, en dos volúmenes», s’integra dins la sèrie d’antologies teatrals de diversos països que ha publicat Paso de Gato.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"