Institut Ramon LLull

Se celebra la Jornada d’Estudis Catalans a la Universitat de Salamanca

Llengua.  Salamanca , 13/12/2018

La Universitat de Salamanca acull una jornada acadèmica dedicada als Estudis Catalans. La programació consisteix en un seguit de conferències realitzades per docents especialitzats en llengua catalana a l’Aula Minor de la Facultat de Filologia de la Universitat de Salamanca.




Les conferències que es duran a terme son Documents narratius del tardofranquisme, a càrrec d’Adolf Piquer Vidal, professor titular de la Universitat Jaume I de Castelló i Les matemàtiques de l’amor, la química de la llengua: Pompeu Fabra i els arguments per un català codificat  a càrrec de Narcís Iglesias doctor a la Universitat de Girona. Després, els alumnes de català expressaran les seves idees i experiències i per finalitzar la jornada, es durà a terme una lectura de poemes per part dels mateixos alumnes.

L’Institut Ramon Llull col·labora juntament amb la Conselleria de Cultura, Educació, Recerca, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana per a la promoció del valencià en l’àmbit universitari amb la finalitat d’establir programes de lectorats en universitats ubicades a l’exerior de l’àmbit lingüístic que comparteixen.

L’Institut Ramon Llull i la Universitat de Salamanca han acordat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la finalitat de consolidar els estudis catalans a la Universitat i per a la realització d’activitats acadèmiques i de recerca (conferències, jornades, seminaris, simposis, etc.) que contribueixin a la seva promoció i difusió.

La Universitat de Salamanca és una institució de gran tradició i una enorme qualitat acadèmica, considerada com la més antiga de les universitats hispanes existents i una de les més prestigioses del món. Un dels seus trets distintius, dins la Facultat de Filologia, és la multidisciplinarietat de llengües que s’hi imparteixen, entre les quals la catalana, la qual es porta impartint des dels anys noranta a càrrec dels professors José Antonio Pascual i Adolf Piquer Vidal, i actualment a càrrec del professor Àlex Martín Escribà.

Des de l’Institut Ramon Llull ens hem implicat també amb la divulgació de la figura de Pompeu Fabra amb l’exposició itinerant "Pompeu Fabra. Una llengua completa" presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Jordi Ginebra, comissari de l’Any Fabra és el responsable dels continguts d’aquesta mostra. Aquesta itinerància és una de les activitats del programa d'internacionalització de l'Any Fabra, del qual s'encarrega l'IRL.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"