Institut Ramon LLull

El circ contemporani de Catalunya i les Illes Balears arriba de la mà del Leme Festival a Ílhavo (Portugal) aquest mes de desembre

Escèniques.  Ílhavo, Portugal, 29/11/2018

El pròxim mes de desembre la ciutat de Ílhavo acull la segona edició de LEME, un festival de circ contemporani. La proposta està impulsada per 23 Milhas, un projecte de transformació cultural del municipi d’Ílhavo, que es centra en promoure la creació i el pensament i en conrear la relació entre el creador i l’espectador.




La primera edició va comptar amb un espai destinat als professionals de les arts de carrer i de circ, amb personalitats de referència a nivell internacional, com Jesper Nikolajeff (Circus Cirkor, Sweden), Johnny Torres (director artístic de la Central del Circ de Barcelona) i el secretari portuguès de cultura, on es va portar a terme un debat sobre el situació actual del circ al el panorama internacional , els nous llenguatges creatius, i oportunitats i estratègies vers el futur.

L’objectiu del festival és esdevenir un punt de referència en la difusió,  exploració i experimentació dels llenguatges escènics vinculats al circ. Així mateix, el festival proposa la utilització d’espais no convencionals  per l’ exhibició de les propostes i aposta com a focus principal per la transdisciplinarietat.

La programació catalano-balear amb la qual comptarà el festival enguany amb el suport de l’Institut Ramon Llull és la següent:

  • Circ Bover / Sentinel: 30 de Novembre a l’ Auditori de la Casa de Cultura d’ Ilhavo (companyia balear)
  • Mumusic Circus / Amigoo: el 30 de Novembre al Foyer de la Casa de Cultura d’ Ilhavo
  • Kolektiv Lapso Cirk / David & Tomas: 01 de Desembre al Easy Car Going Garage
  • Karl Stets / Cuerdo + Lonely Orkestar: 01 i 02 de Desembre  al Jardim Henriqueta Maia

A més, el dia 02 de Desembre, Karl Stets/ Cuerdo participarà a la trobada dirigida a professionals on diferents convidats parlaran i debatran sobre els límits de l’ espai públic i la hibridació de disciplines en els sectors del circ contemporani i les arts de carrer.

El festival reuneix diversos artistes, professionals, formadors, estudiants i entusiastes de la zona per parlar del circ contemporani, participar en les diferents sessions de formació o veure espectacles itinerants en diversos llocs de la ciutat.

Entre les estrenes hi ha la creació "Chama do Mar", projecte d'Ana Jordão, que es va unir a André Imaginário i Vanessa Marques Oliveira, músics locals que van crear la banda sonora de l'espectacle, amb estrena prevista per al 29 de novembre al Museu del Vaixell Sant André.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"