Institut Ramon LLull

El cantautor Pau Alabajos enceta una gira per diferents universitats dels Estats Units i Quebec

Llengua.  Estats Units i Quebec, 21/11/2018

El cantautor valencià Pau Alabajos visitarà del 23 al 28 de novembre les universitats de Chicago, Mont-real i Colorado Boulder per oferir-hi el taller “L’herència de la Nova Cançó”, que explica la importància que van tenir els cantautors durant el període que va des dels últims 25 anys de la dictadura de Franco fins al final de la transició democràtica. Aquestes universitats ofereixen estudis catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




El taller reflexiona al voltant de diversos aspectes polítics, històrics i socials de la història recent d’Espanya, a través de les cançons més emblemàtiques d'aquella època: L'estaca, Al Vent, Què volen aquesta gent, etc. Com a fil vertebrador del seu discurs, Alabajos interpretarà seguidament algunes de les cançons catalanes més conegudes del darrer període del franquisme i de la Transició, que es van erigir com a símbols de protesta artística contra la censura i que parlen de conflictes socials i polítics més actuals i vigents.

En concloure la part musical, tindrà lloc un col·loqui perquè els estudiants puguin debatre, comentar o preguntar al cantautor.

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és un cantautor valencià que porta en actiu des de 2003. L’any 2016 surt a la llum L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016), el seu sisè treball discogràfic, un àlbum enregistrat a Nashville (Tennessee) amb el productor nord-americà Brad Jones que marca un abans i un després a la seva discografia.

Calendari de la gira

- 22 de novembre. Universitat de Mont-real. Taller "L’herència de la Nova Cançó". 

- 23 de novembre. Mont-real. Concert a l'hotel "Le Saint Sulpice". 

- 26 de novembre. Universitat de Chicago. Taller a les 10:30h i concert a les 18h.

- 26 de novembre. Universitat Colorado Boulder. Concert a les 17:30h. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"