Institut Ramon LLull

L’escriptora Rachel Cantor inicia la seva residència a Barcelona

Literatura.  Barcelona, 01/11/2018

L’Institut Ramon Llull organitza una residència literària amb l’escriptora nord-americana Rachel Cantor a la Jiwar artistic residency de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Han Nefkens, de l’1 al 30 de novembre. Durant l’estada, l’autora es trobarà amb escriptors, artistes i representants d’institucions locals. També participarà en una xerrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acompanyada del músic Joan Miquel Oliver.




L’estada de Rachel Cantor a la capital catalana és la segona part de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull, la Fundació Han Nefkens i ART OMI, organitzador de la International Residency Ledig House.

La primera és l’estada de dos autors catalans a la Ledig House de Nova York, als Estats Units, que enguany compta amb Martí Domínguez i Sebastià Portell. La col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i la Legid House va començar el 2010 i ha permès que des de llavors,  cada any, un autor de literatura catalana hagi anat a la residència d’escriptors Ledig House. Des de l’any passat són dos els autors que hi van a través d'una selecció que es fa per convocatòria pública. Alguns dels catalans seleccionats en edicions anteriors són Gemma Gorga, Francesc Serés, Sebastià Alzamora o Marina Espasa.

L'any passat, les escriptores catalanes que van residir a la Ledig House van ser Mònica Batet i Marta Carnicero, i l’autor nord-americà que va venir a Barcelona va ser Justin Go.

En aquesta ocasió, Rachel Cantor participarà en un acte al CCCB que porta com a títol: “Futurs imperfectes”, en el marc del Kosmopolis 2018. L’escriptora conversarà amb el cantautor Joan Miquel Oliver sobre la distopia com a matèria narrativa.

Rachel Cantor és l’autora de les novel·les Good on Paper (Melville House 2016) i A Highly Unlikely Scenario (Melville House 2014). Dues dotzenes dels seus relats curts han aparegut en revistes literàries,  antologies, i col·leccions de premis. Li han atorgat nombroses beques d’investigació, incloent-hi residències d’artistes a Bèlgica,  Alemanya, Escòcia, i Espanya. Va néixer a Connecticut, EUA, va créixer a Roma, Itàlia, i ara viu a Brooklyn, Nova York, des d’on està escrivint un nou llibre.

Com a part del conveni signat a tres bandes entre la Fundació Han Nefkens, ART OMI-Ledig House i l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"