Institut Ramon LLull

Jornades de formació del professorat de català a Alemanya, Àustria i Suïssa

Llengua.  Berlín, Alemanya , 15/11/2018

Amb el títol “L’ensenyament del català en contextos multilingües”, l’IRL organitza, conjuntament amb les universitats de Humboldt i Lliure de Berlín, un curs per a professors d’estudis catalans a Alemanya, Àustria i Suïssa. La jornada d’estudis tindrà lloc a la capital alemanya els dies 15 i 16 de novembre i està adreçada als docents que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, coordinada per l’IRL.
Aquestes jornades, que donen continuïtat al curs celebrat a la Universitat de Saarland l’any 2014, són un punt de trobada, debat i intercanvi d’experiències entre el professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior i també entre docents d’altres llengües d’aquestes dues universitats berlineses.

Des de l’any 2010 , l’IRL ha organitzat 17 jornades i cursos de formació amb la col·laboració de les universitats de l’exterior a Anglaterra, Canadà (Quebec), Espanya, França, Hongria, Itàlia i la República Txeca. El mes de febrer passat van tenir lloc a la Universitat de Liverpool les jornades formatives per al professorat del Regne Unit i d’Irlanda.

En aquesta ocasió, el curs se celebrarà a la Universitat Humboldt de Berlín i comptarà amb l’assistència de 25 professors provinents de 17 universitats diferents d’Alemanya, Àustria i Suïssa, així com personal de l’Institut Ramon Llull. Les sessions del dia 16 de novembre també estan obertes a tota la comunitat acadèmica de la Universitat.

El dia 15 de novembre, l’acte de benvinguda anirà a càrrec d’Ignasi Massaguer, Coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i de la Dra. Katharina Wieland, responsable acadèmica i professora titular de didàctica de les llengües romàniques de la Universitat Humboldt de Berlín. 

La programació de les jornades inclou nou ponències i dos tallers sobre diversos aspectes relacionats amb la didàctica en contextos multilingües i el tractament de la literatura i la cultura catalana a l’aula com a llengua estrangera. A més, el primer dia, el curs reserva un espai de reunió per al debat i la reflexió sobre els estudis catalans a les universitats a l’exterior. Es parlarà de temes com de la situació dels estudis catalans, el perfil, interessos i motivacions, maneres d’aprendre i expectatives d’aprenentatge dels estudiants o les possibilitats de col·laboració entre universitats.

Per a més informació detallada de la programació i el contingut de les ponències, consulteu el programa adjunt.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior 

L'Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 centres amb docència d’estudis catalans  d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.  En el marc del programa de formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, l’IRL organitza cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos didàctics per a l’aprenentatge i l’ensenyament del català com a llengua estrangera.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior genera un valor molt important per a tots els col·lectius implicats: els estudiants, el professorat, les universitats de l’exterior, el sistema universitari i la mateixa societat dels territoris de parla catalana. 

En el marc del programa de formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"