Institut Ramon LLull

L’IRL organitza un Curs d’especialització en indústria editorial a la Universitat de Guadalajara

Guadalajara, Mèxic , 13/11/2018

L’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb la Universitat de Guadalajara (Mèxic), organitza el Curs d’especialització en indústria editorial amb l’objectiu d’afavorir la professionalització dels estudiants. Aquest curs es durà a terme el 13 i el 14 de novembre i comptarà amb un programa de conferències sobre qüestions relacionades amb la indústria editorial mexicana i catalana.




El Curs d’especialització en indústria editorial s’adreça a estudiants de llengua i cultura catalanes de les universitats de Mèxic. En concret, hi participaran 8 estudiants de la Universitat de Guadalajara i 2 de la UNAM, les dues universitats mexicanes on s'imparteix docència en estudis catalans amb la col·laboració de l'IRL

El programa és complementari als estudis que ofereixen les universitats, amb la voluntat d'oferir als estudiants activitats formatives i poder aplicar els coneixements de la llengua catalana en possibles àmbits professionals. El curs ofereix una introducció teòrica i pràctica a la indústria editorial, centrat en la coneixença del món editorial català i mexicà. Els alumnes podran aprendre de primera mà com s’elabora un projecte editorial i com es funda una editorial. Totes les classes del curs són impartides per experts en el sector editorial català i mexicà i per representants d’institucions i organismes públics catalans. 

Paral·lelament, en el marc de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara , del 27 al 29 de novembre, els estudiants participaran en un itinerari formatiu que els permetrà assistir a taules rodones, xerrades, fòrums dins el programa d’activitats de la FIL per a professionals. 

A la Universitat de Guadalajara s’imparteixen estudis catalans des del curs acadèmic 2004-2005 amb cursos de llengua catalana que van de Català I a Català V. 

Dimarts 13 de novembre obriran les sessions Iolanda Batallé, directora de l'Institut Ramon Llull i Salomé Gómez, responsable acadèmica dels cursos de llengua catalana a la Universitat de Guadalajara. Després s’impartiran diverses conferències dirigides per diferents experts del sector. Els acadèmics que duran a terme les sessions són:

Laura Logar, editora de Grupo Ático, una editorial que va néixer la primavera del 2010 amb l’objectiu de publicar obres de la literatura universal i clàssics contemporanis que queden inèdits en castellà o que han estat injustament condemnats a l’oblit.

Sayri Karp Mitastein, directora de l’Editorial de la Universitat de Guadalajara. La seva trajectòria com a editora va començar fa gairebé 30 anys a Pangea Editores, després va passar per Fondo de Cultura Económica on va participar en la construcció de la col·lecció de llibres de text per a secundària i el Gobierno del Distrito Federal.

Felipe Ponce, poeta i editor. És Llicenciat en Lletres de la Universidad de Guadalajara. És fundador i director general d’Ediciones Arlequín (1994), gerent de vendes i editor d’Editorial Página Seis (2009).

Peggy Espinosa, va estudiar disseny gràfic a l’Escola de Disseny i Artesania de l’INBA. Entre el 1986 i 1995 va dissenyar títols per al programa Libros del Rincón de la Secretaria de Educació Pública.

Lluïsa Matarrodona, filòloga anglesa amb un postgrau d’Edició, l’any 2007 es va incorporar a l’equip de l’Institut Ramon Llull per treballar per a la Fira del Llibre de Frankfurt en què la cultura catalana va ser la convidada d’honor. També ha treballat per l’editorial La Campana i, a Mèxic, es va encarregar del departament de premsa i comunicació de l’editorial Sexto Piso durant cinc anys, a més de col·laborar en diversos projectes culturals i literaris.

Joaquim Bejarano, director de l’Àrea del Llibre de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). En l’àmbit del Llibre, des de l’ICEC acompanyen i donen suport als projectes empresarials, i centren l’activitat en el foment del sector editorial i llibreter català.

Ilya Pérdigo, Elias Liam Pérdigo Kerrigan forma part de l’Editorial Alrevés, editorial barcelonina amb 10 anys en funcionament. Aproximadament, publiquen 25 títols l’any, en català i castellà, majoritàriament novel·la negra, però també narrativa més generalista, assaig i biografia.

El curs ofereix una introducció teòrica i pràctica a la indústria editorial, centrat amb la coneixença del món editorial català i mexicà

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"