Institut Ramon LLull

Perejaume participa en un cicle de projeccions al voltant de l’exposició dedicada a l’artista Ana Mendieta a París

Arts.  París, França, 16/11/2018

El centre d’arts visuals Jeu de Paume de París organitza l’exposició filmogràfica “Covered in Time and History” de l’artista cubano-americana Ana Mendieta del 16 d’octubre al 27 de gener de 2019. Al voltant d’aquesta exposició s’organitzen diverses activitats com ara la programació de curtmetratges de l’artista plàstic i poeta català Perejaume. L’artista hi serà present el dia 16 de novembre per presentar la seva obra i conservar amb el públic francès. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.




Ana Mendieta és considerada una de les artistes més prolífiques i innovadores de la postguerra. Durant la seva breu carrera, 1971-1985, va produir una extensa obra composta per dibuixos, instal·lacions, performances, fotografies i escultures i pel·lícules.

L'exposició al centre Jeu de Paume porta com a títol "El temps i la història em cobreixen" i gira al voltant de temes recurrents com ara la memòria, la història, la cultura, el ritual i el pas del temps - sovint evocats a través la relació del cos i la terra. En un ambient natural, mostren el seu interès pels quatre elements, la terra, l'aigua, l'aire i el foc.

En el marc d’aquesta exposició, Perejaume ofereix una sessió en negre, una lectura per interactuar amb una selecció dels seus curts i l'obra de Mendieta. Igual que ella, Perejaume dedica el seu treball a la cultura del lloc: l'obre, el conrea, i el cultiva. Aquesta praxi, que ell nomena en el seu lèxic "agraireté", fa créixer tot tipus de germinació poètica.

El Jeu de Paume de París és un centre públic destinat a les arts visuals de gran rellevància internacional amb el qual l’IRL ha col·laborat en diverses ocasions amb motiu d’exposicions d’Antoni Muntadas i Jordi Colomer.

Nascut a Sant Pol de Mar el 1957, Perejaume és premi de les Arts Visuals (2005) i Premi espanyol Nacional d'Arts Plàstiques (2006) i gràfics (2007). La metàfora i la metonímia són al centre de la seva proposta estètica, buscant una unitat fonamental entre el món i les paraules, per treballar com el seu treball verbal com plàstic, formats, aparentment diferents mitjans de comunicació i els nivells de la realitat barrejant natural i artístic.

El cicle discutirà les obres de Maya Deren i Ursula Reuter Christiansen, Antonieta Zwirchmayr Xiana do Teixeiro, Carolina Astudillo, Danielle Jaeggi, Chantal Akerman, Carolee Schneemann, María Beatty, Sarah Pucill, Apichatpong Weerasethakul, Silvia Gruner o Anne-Marie Faure.

El cicle està comissariat per Marina Vinyes Albes i Arnau Vilaró Moncasí. S'adjunta el programa. 

La metàfora i la metonímia són al centre de la seva proposta estètica de l’obra de Pere Jaume Borrell

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"