Institut Ramon LLull

Míriam Cano, convidada al 22è Africa Poetry Festival de Sud-àfrica

Literatura.  DURBAN, 20/10/2018

Del 15 al 20 d’octubre té lloc a Durban (Sud-àfrica) la 22a edició del Africa Poetry Festival, un esdeveniment literari que inclou recitals, xerrades, seminaris i tallers. La poeta catalana Míriam Cano participarà en 4 actes acompanyada d’autors d’arreu del món.




La presència de l’autora al certamen és fruit de la visita que programadors internacionals van realitzar al Festival Barcelona Poesia, amb la col·laboració de l’IRL. Al maig d’enguany, cinc professionals de festivals literaris, entre ells Siphindile Hlongwa, directora de l’Africa Poetry Festival, van poder descobrir de primera mà les últimes tendències en poesia catalana contemporània. Va ser llavors quan Hlongwa va poder conèixer l’obra de Míriam Cano, qui ha estat convidada a participar en el festival.

Aquestes missions d’editors i programadors internacionals que l’IRL organitza regularment tenen el propòsit de promocionar la literatura catalana a l’exterior, però alhora també afavoreixen a crear una xarxa d’agents literaris d’arreu del món, que permet la materialització de noves iniciatives.

La 22a edició del Africa Poetry Festival té com objectiu donar a conèixer noves veus de la poesia internacional, posant especial èmfasi a dones escriptores. La programació abraça diversos debats de gènere, espectacles, lectures poètiques i presentacions de noves obres literàries, amb un total de 21 autors d’arreu del món.

Míriam Cano, premi de poesia Martí Dot 2012, participarà en 4 actes durant el festival. El dilluns 15 d’octubre, de 19h a 22h, l’autora catalana formarà part de la cerimònia d’inauguració al teatre Elizabeth Sneddon, on es presentaran tots els poetes convidats com ara el nord-americà Daniel B. Summerhill, Myroslav Laiuk (Ucaraïna), el belga Philip Meersman, Rafeed Zidah (Palestina), TJ Dema (Botswana), entre d’altres.

La segona cita de Cano serà un dia després a les 15:30 en un intercanvi poètic a l’Alliance Française. La poeta compartirà taula amb Vuyelwa Maluleke i Sandile Ngidi, autores provinents de Sud-àfrica.

El dia 18 d’octubre a les 19h, tindrà lloc un recital de poesia acompanyat de l’actuació de la cantant de Mandisa Cebekhulu. Al teatre Elizabeth Sneddon, Míriam Cano estarà acompanyada de les poetes Mbali Malimela, Emmah Mabye, Tanya Evanson, Lebo Mashile i Rafeef Ziadah.

Finalment, la poeta catalana participarà a la cloenda del certamen al Bat centre-sipho Gumede Hall a les 19h. El grup de música The Muffinz donarà el tret de sortida a un acte poètic que comptarà amb la presència dels 21 autors convidats.

Míriam Cano (Molins de Rei, 1982) és llicenciada en humanitats. El 2013 va recollir el premi de poesia Martí Dot 2012 amb Buntsandstein (Viena Edicions), el seu primer llibre. Col·labora habitualment com a redactora de cultura i crítica literària i musical en diversos mitjans, com Nació Digital, Catorze.Cultura Viva, Gent Normal o Poetari i és la responsable de la secció La Tauleta de Nit al programa Els Experts d’Icat.cat. El seu darrer llibre és Ancoratge (Edicions Terrícola, 2016).

 

La presència de l’autora al certamen és fruit de la visita que programadors internacionals van realitzar al Festival Barcelona Poesia

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"