Institut Ramon LLull

Llucia Ramis i Rocio Bonilla participen al Hay Festival Querétaro de Mèxic

Literatura.  Mèxic , 06/09/2018

El festival Querétaro (Mèxic), que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, comptarà amb presència catalana. L’escriptora Llucia Ramis participarà en dos actes i la il·lustradora Rocio Bonilla forma part de la programació del “Hay Festivalito”, una secció del festival dedicada al públic infantil i juvenil.




La ciutat mexicana de Querétaro serà l’escenari del festival cultural que té com objectiu promoure les arts i les ciències a través d’esdeveniments lúdics adreçats a tots els públics. La programació inclou xerrades, tallers, concerts i lectures amb experts internacionals en els camps de la literatura, la ciència, el cinema, els drets humans, el periodisme, entre d’altres, i busca fomentar el diàleg i l’intercanvi cultural.

El programa de la participació catalana detallat per dies és el següent:

Divendres 7 de setembre

18:30h-19:30h: ‘Los libros tienen sus casas y sus voceros. Librerías, bibliotecas y periodistas culturales’ a la galeria Libertad

Ricardo García Moinou, Daniel Goldin, Paco Goyanes i Llucia Ramis conversen amb Antón Castro.

Els participants debatran sobre les noves funcions que les llibreries i les biblioteques estan agafant com a centres d’intercanvi i trobada social.

Dissabte 8 de setembre

10:30-11:30: ‘Leo con ONCE’ al Museo Regional (Biblioteca)

Activitat amb la participació de Rocio Bonilla i moderada per Miguel de la Cruz.

‘Leo con ONCE’ és una oportunitat única perquè els més petits puguin conèixer als seus autors preferits i estimular la lectura entre el públic infantil.

Diumenge 9 de setembre

11:00-12:00:  Barcelona. Llucia Ramis y Sergio Vila-Sanjuán en conversación con Enric Botella al Museo de la Ciudad

Moderada pel periodista Enric Botella, en aquesta conversa els dos autors parlaran sobre els atractius literaris de la ciutat de Barcelona. Sergio Vila-Sanjuán presentarà la trilogia sobre la ciutat de Barcelona: Una heredera de Barcelona, Estaba en el aire i El informe Casabona.

Llucia Ramis (Palma, 1977) és periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa al diari La Vanguardia i col·labora a Catalunya Ràdio i RAC1. El 2010 l’Obra Cultural Balear li va atorgar el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel per la seva labor en el camp de l’animació cultural i el 2013 va rebre el Premi Time Out al creador de l’any. És autora de les novel·les Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna, 2008), Egosurfing (Destino, 2010; Premi Josep Pla) i Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (Columna/ Libros del Asteroide, 2013).

Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) és llicenciada en Belles Arts. Inicia seva trajectòria professional a través de diverses disciplines com la pintura, el muralisme, la fotografia i la pedagogia. Més tard, es dedicarà a la publicitat durant més d’una dècada, fins que, finalment, crea Érase una vez, un projecte relacionat amb la pintura mural en la seva vessant més tendra, ocurrent i divertida, aplicada a la decoració d’habitacions i espais infantils. El canvi es produeix perquè, segons confessa, “com a mare de tres fills, li fascina l’univers únic i particular que creen els infants i la seva enorme predisposició a compartir-lo”. Després d'il.lustrar una quinzena de llibres infantils amb editorials diverses, s'estrena com a autora amb Cara de pardal, el seu primer àlbum il·lustrat en solitari, publicat per Animallibres.

Llucia Ramis participarà en dos actes i la il·lustradora Rocio Bonilla forma part de la programació del “Hay Festivalito” 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"