Institut Ramon LLull

L’OBC ofereix un concert a la prestigiosa sala Het Concertgebouw d’Àmsterdam

Música.  Àmsterdam, Països Baixos, 29/07/2018

Amb la col·laboració de l’IRL, la famosa sala Het Concertgebouw d’Àmsterdam acollirà el proper 29 de juliol una actuació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El conjunt torna a una de les sales més prestigioses del món per participar a la temporada estival Robeco SummerNights amb el pianista Haanes Minnaar i la batuta de Jan Willem de Vriend.




Dirigit per Jan Willem de Vriend, principal director convidat de l’OBC, comptarà amb la participació de Haanes Minnaar, un dels pianistes holandesos del moment, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 9, en Mi bemoll Major “Jeunehomme” de Wolfgang Amadeus Mozart. El tàndem De Vriend-Minnaar visitarà L'Auditori el mes de novembre amb un programa diferent que posarà novament en relleu la projecció d'aquest solista.

Completarà el repertori d'Amsterdam la Simfonia La Gran de Franz Schubert i una de les obres més cèlebres del compositor barceloní Ferran Sor, el ballet Cendrillon, peça estrenada al King’s Theater de Londres l’any 1822 i que servirà de passarel·la entre el classicisme de Mozart i el romanticisme de Schubert.

És la segona vegada que l’OBC visita el Concertgebouw, sala en la que va debutar l’estiu de 2002 durant la gira de comiat del llavors titular Lawrence Foster.

Preparant la gira al Japó de 2019

El concert a Amsterdam és el preludi de la gira que l’OBC farà al Japó l'estiu de 2019. Durant el proper mes de juliol, el conjunt oferirà diversos concerts i representacions operístiques amb un ventall d’obres que s’hauran interpretat a L’Auditori la temporada 2018-2019. Entre elles hi haurà el Concert per a orquestra i guitarra núm. 2 de Juan Manuel Cañizares, el Concert per a dos shamisens de Fabià Santcovsky i El sombrero de tres picos de Manuel de Falla, a més de la Novena Simfonia de Beethoven, que serà interpretada amb cors i solistes locals.

En paral·lel a aquests concerts, l’OBC participarà en les representacions operístiques de Turandot de Giacomo Puccini, en un muntatge d’arrel catalana a càrrec d’Àlex Ollé/La Fura dels Baus i que comptarà amb alguns dels solistes que haurem sentit als concerts de final de temporada a l’Auditori.

Sobre l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

L’OBC va ser fundada per l’Ajuntament de Barcelona el 1944, consolidant el projecte de l’Orquestra Pau Casals (1920-1937) que la Guerra Civil va interrompre. Avui dia, tot mantenint l’esperit original de Pau Casals, oberta al món i compromesa amb la societat, té especial cura dels nostres artistes i del nostre patrimoni, i té com a missió divulgar la música simfònica principalment del segle XIX a la creació actual.

Té la seu a L’Auditori, on interpreta 24 programes de temporada a més d’altres concerts que acosten la música d’orquestra a la ciutadania: cinema en versió original, concerts familiars i escolars, música experimental, òperes i música de cambra. També es presenta a llocs emblemàtics com la Plaça de la Catedral, la platja de la Barceloneta o la Sagrada Família.

El primer director titular va ser Eduard Toldrà, i des del setembre de 2015 ho és Kazushi Ono, que també és titular de l’Orquestra Metropolitana de Tòquio. L’OBC ha realitzat gires per Europa, Àsia i els EUA i ha actuat a sales com Musikverein, Wiener Konzerthaus, Concertgebouw, Royal Albert Hall, Kennedy Center o Carnegie Hall.

Gràcies a la seva excel·lent acústica, la sala es considera una de les tres millors del món, juntament amb la Symphony Hall de Boston i la Musikverein de Viena

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"