Institut Ramon LLull

El folk mediterrani del grup Posidònia aterra al centre francès Le Rocher de Palmer

Música.  Bordeus, França, 13/07/2018

El prestigiós centre musical Le Rocher de Palmer, situat a Bordeus, dedica enguany un focus de temporada a la música de les Illes Balears. Un total de cinc formacions musicals balears de diferents estils participaran entre els mesos d’abril a novembre al Focus Baléares, organitzat per l’ equipament musical en un programa impulsat per l’Institut Ramon Llull i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics. El passat 5 d’abril va ser el torn de Miquel Brunet Group amb l’espectacle ‘Ferments’ i la propera cita serà l’actuació del grup Posidònia, el dia 13 de juliol.  
Posidònia és una proposta musical que pren com a punt de partida la música popular de les Illes Balears. És un viatge, entre allò conegut i la sorpresa, que sura l’infinit musical entre el folk i la música mediterrània fins arribar a cançons de creació pròpia i poesia musicada. L’objectiu d’aquest grup és mantenir viva la música pròpia de les Illes, respectar les seves arrels i donar-la a conèixer arreu del món, però, amb un enfocament actual, renovador, creatiu i contemporani. El grup s’identifica amb aquest nom perquè la posidònia, com la música de les Illes, és una planta única al mar mediterrani, té arrels, floreix i dóna fruits.

El grup és una fusió de diferents músics ben coneguts en el panorama musical folk de les Illes. Tots ells aporten al conjunt una dedicació de més de vint anys de fer viva la música tradicional a través de diferents projectes. 

El grup està format per Marta Elka del grup Xaloc Música (compositora, arranjadora, cantant i violinista) de Mallorca, Toni Pastor (llaüt), Bernat Cabot (violí) i Pep Balaguer (guitarra) tots tres del grup Música Nostra, Ximbomba Atòmica (Mallorca); Moisès Pelegrí (percussions) del grup folk menorquí S’Albaida i el contrabaixista Marko Lohikari, habitual d’Albert Vila o del pianista menorquí Marco Mezquida, acaba d’arrodonir la formació amb els seu bagatge jazz i folk suec.

Le Rocher de Palmer és un equipament musical polivalent de referència situat a la localitat de Cenon, a prop de Bordeus, a la riba dreta del riu Garona. Dirigida per Patrick Duval, aquest important centre musical realitza una programació musical internacional i té capacitat per acollir en dues sales a més de 1.800 espectadors en els seus més de 6.000 metres quadrats. Per la seva rellevància com a institució, Le Rocher de Palmer és un escenari únic per a mostrar la creació musical de les Illes Balears més contemporània en un circuit internacional de prestigi.

Aquest és un dels projectes més destacats impulsats per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears per a la difusió internacional de la creació cultural illenca durant el 2018.

Posidònia es mou entre el folk i la música mediterrània fins arribar a cançons de creació pròpia i poesia musicada

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"