Institut Ramon LLull

SeaChange Arts obre convocatòria de residències per artistes i companyies de Catalunya i Balears

Escèniques.  Barcelona, 30/06/2018

SeaChange Arts ha obert convocatòria per al programa de residències per a artistes i companyies de Catalunya i Balears, que es realitzarà des d’octubre de 2018 fins al juny de 2019. El programa es desenvolupa amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, l’Institut Ramon Llull i Trapezi, la fira del circ de Catalunya. Es poden presentar sol·licituds fins el 30 de juny de 2018. 




Com a part del desenvolupament d'una col·laboració duradora entre organitzacions culturals britàniques, balears i catalanes, SeaChange Arts llança un nou programa de residències el 2018 per a artistes que treballin en l'àmbit del circ i les arts de carrer (interior i exterior), englobant tot un seguit de disciplines.

L'objectiu és treballar amb artistes seleccionats de Catalunya i les Illes Balears en un ventall de projectes creatius durant un període intensiu de 8 mesos, d'octubre de 2018 a juny de 2019; les companyies que optin a aquesta convocatòria poden estar en qualsevol punt de desenvolupament del seu espectacle.

Com participar al programa de residències?

Per presentar el projecte, s'ha d’enviar un document d’una pàgina descrivint el projecte que es vol desenvolupar durant la residència a The Drill House, a Great Yarmouth, el currículum de l'artista/la companyia i material audiovisual (imatges, vídeos i enllaços) dels projectes anteriors. S'ha d'enviar tota aquesta documentació a: veronica@seachangearts.org.uk. La data límit és el 30 de juny. 

Què ofereix el programa? 

SeaChange Arts ofereix el suport de la residència sense contraprestació econòmica i a canvi de contribucions al seu programa estable de formació, esdeveniments i festivals, inclòs el Festival Internacional de Circ i Arts de Carrer Out There Festival.  

Ofereixen també espai de creació, assaig i allotjament a The Drill House a Great Yarmouth, així com assessorament, seguiment i guia per donar suport al desenvolupament de les companyies, els artistes i al seu treball.

SeaChange Arts donarà suport als artistes per desenvolupar espectacles no només per a públic de parla catalana i castellana sinó també anglesa i donarà suport a col·laboracions entre artistes catalans, balears i del Regne Unit, oferint oportunitats a les companyies per accedir a un mercat més ampli per tot el Regne Unit i altres parts d’Europa. Els artistes també es podran beneficiar de formar part de les àmplies xarxes de SeaChange Arts, que inclouen festivals internacionals, productors, agents culturals i altres col·laboradors del sector a través de xarxes com Coasters, Without Walls, Up & Out, Circostrada, etc.

Tant l'Institut Ramon Llull com l'Institut d'Estudis Baleàrics, institucions a càrrec de la projecció exterior de la cultura feta a Catalunya i les Illes Balears, faran seguiment del procés de selecció i del desenvolupament dels projectes que participin en el programa de residències, per tal de garantir que totes les companyies professionals de tots dos territoris tinguin accés a aquesta convocatòria oberta.

Trapezi oferirà l’opció d’incloure l’espectacle (o extractes de la peça final) desenvolupat durant les residències al programa de Trapezi 2019 o altres festivals, instal·lacions, plataformes o esdeveniments del circuit català i balear.

Més informació en aquest enllaç

L'objectiu és treballar amb artistes seleccionats de Catalunya i les Illes Balears en un ventall de projectes creatius durant un període intensiu de 8 mesos, d'octubre de 2018 a juny de 2019

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"