Institut Ramon LLull

Les poesies catalana i francesa dialoguen al festival Marché de la Poésie

Literatura.  Montreuil, 22/06/2018

Després de la seva estada a Barcelona, el festival Marché de la Poésie dóna la paraula al poeta català Marc Romera i als poetes francesos Philippe Beck i Esther Tellermann, per a un diàleg poètic bilingüe al teatre La Guillotine de Montreuil (França). La cita és el 24 de juny i a la tarda també hi actuarà grup mallorquí Jansky.




Gràcies a la col·laboració entre el Marché de la Poésie, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, durant el festival Barcelona Poesia es va organitzar un intercanvi entre poetes francesos (Philippe Beck i Esther Tellermann) i catalans (Dolors Miquel i Marc Romera). Ara, Beck, Tellermann i Marc Romera es tornen a trobar al festival Périphérie du 36e Marché de la Poésie, que se celebra a la ciutat francesa de Montreuil, amb una lectura poètica que porta com a títol ‘L'imprevist, ara i aquí. Poesies catalana i francesa en diàleg”.

El Marché de la Poésie reuneix prop de 500 editorials amb presentacions de revistes de poesia i creació literària. També s’organitzen esdeveniments culturals com ara concerts, taules rodones i signatures de llibres amb la presència d’autors de renom internacional.

Sobre els autors i artistes catalans convidats

Marc Romera (Barcelona, 1966) és professor de llengua i literatura i editor. Codirigeix LaBreu Edicions i la col·lecció de poesia Alabatre. Fins a dia d’avui, però, ha exercit multitud de tasques entre les quals destaca el seu pas per la restauració: ha creat els restaurants “La Pianola”, a Palafrugell; i “Ràdio Ohm”, a l’Eixample barceloní, on ha combinat la cuina amb tota mena d’esdeveniments artístics i literaris. També s’ha dedicat a la col·laboració radiofònica, exercint la crònica esportiva en vers en clau satírica a RAC1 i portant una secció d’actualitat literària al programa Tendències d’Àngels Bronsoms a COM Ràdio. Així mateix, va exercir fins fa poc la crítica literària al Quadern d’El País i a la revista Caràcters.

Jansky és un duet artístic que combina la poesia de la catalana Laia MaLo i la música experimental i orgànica del mallorquí Jaume Reus. Es defineixen com un duet d'"electrovèrsia", concepte creat per ells mateixos per tal de donar a conèixer el seu característic estil musical, que fusiona el vers i la música electrònica.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"