Institut Ramon LLull

El festival Printemps des Poètes de Luxemburg convida la poeta Maria Cabrera

Luxemburg, 15/06/2018

Els  dies 16 i 17 de juny, la ciutat de Luxemburg acull una nova edició del festival Printemps des Poètes, una cita literària que té com a objectiu promoure la poesia i reunir autors internacionals. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la poeta catalana Maria Cabrera participarà el primer dia del festival en l’acte ‘La gran nit de la poesia’, on es faran lectures poètiques a l’aire lliure.




Creat a França el 1999 per Jack Lang, Printemps des poètes també se celebra a Luxemburg des del 2007. Els objectius del festival són establir un punt de trobada entre autors internacionals i promoure la poesia per a tots els públics amb la programació de concerts, trobades amb poetes, exposicions i taules rodones.

L’acte principal del festival és ‘La gran nit de la poesia’, un recital de poesia a l’aire lliure amb actuacions musicals que reuneix poetes d’arreu d’Europa. Enguany, amb el suport de l’IRL, hi participarà la poeta catalana Maria Cabrera, qui llegirà fragments d’obres poètiques conjuntament amb altres autors com ara Evelyn Schlag (Àustria), Simon Raket, autor belga, la portuguesa Filipa Leal o Justyna Bargielska, de Polònia. L’esdeveniment serà a les 20h a l’Abadia de Neumünster, seu de l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals.

Maria Cabrera Callís (Girona, 1983) és llicenciada en Filologia Catalana. Actualment treballa de correctora i traductora per a diverses editorials, feina que compagina amb la docència al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. També prepara una tesi doctoral en fonologia. Ha publicat els llibres Jonàs (premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits, 2004), La matinada clara (2009) i La ciutat cansada (premi Carles Riba, 2016). És rapsoda de les formacions musicals El pèsol feréstec i Vladivostok, i coorganitza el fanzín literari autogestionat Cor pelut.

Es pot consultar tota la programació del festival en aquest enllaç

El festival vol ser un punt de trobada entre autors internacionals i promoure la poesia per a tots els públics

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"