Institut Ramon LLull

Conferència de Jean-Claude Seguin al CEC de París sobre els orígens del cinema a Catalunya

Pensament.  París, 05/06/2018

El CEC París-Sorbona acull aquest dilluns dia 4 de juny una xerrada a càrrec de Jean-Claude Seguin sobre els orígens del cinemà català. Se centrarà en el treball de Fructuós Gelabert o Segundo de Chomón. 




Jean-Claude Seguin és professor emèrit de la Universitat Lumière-Lió II i especialista en cinema espanyol. Va ser el president honorífic del GRIMH (Grup de Reflexió sobre la imatge al món hispànic) de 1999 a 2012. Publicà, entre d'altres articles, quinze llibres incloent La història clàssica del cinema espanyol (Armand Colin, 1994), Els orígens del cinema a Catalunya (Filmoteca de Catalunya, 2004), Pedro Almodóvar i la derivada dels cossos (Filmoteca de Múrcia, 2009). Durant dos anys va obrir una pàgina web sobre "Orígens del cinema 1896-1906".

El Centre presenta cada any diverses exposicions d'artistes catalans així com conferències sobre diferents temes històrics, literaris o artístics amb la col·laboració de l'IRL 
 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"