Institut Ramon LLull

Jornada de professionalització per als estudiants del grau de Llengua i Literatura catalanes a la Universitat Massarik de Brno

Llengua.  Brno, República Txeca , 18/05/2018

El divendres 18 de maig, la Universitat Massarik de Brno (República Txeca) acull una activitat que té com a finalitat exposar les possibles sortides professionals per als estudiants de la primera promoció del grau de Llengua i Literatura catalanes del centre universitari. El programa d’estudis catalans es va inaugurar fa 3 anys i compta amb assignatures de llengua de diversos nivells i especialitats.




La Universitat de Brno disposa d’estudis catalans des de l’any 1999, i aquests compten amb el suport de l’Institut Ramon Llull des del curs acadèmic 2003-2004. Durant el curs acadèmic 2015-2016 es va oferir per primera vegada l’opció de cursar el Grau en Llengua i Literatura Catalana amb un màxim de 180 crèdits ETC, amb la possibilitat també de realitzar-ho com a minor, és a dir, com a itinerari d’especialització.

Enguany, l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb l’Agència Catalana del Turisme, organitza una jornada de professionalització per als estudiants de la primera promoció que els orientarà sobre les possibles sortides laborals que ofereix el grau.

L’acte inauguració, a les 9:30h,  comptarà amb les intervencions de Daniel Vázquez-Touriño, responsable dels estudis catalans de Universitat Massarik de Brno i Josep-Anton Fernàndez, director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Consecutivament, a les 10h, Montserrat Sierra, directora de l'oficina de l'Agència Catalana de Turisme a Europa Central oferirà la conferència ‘Què fa un Centre de Promoció Turística a l’estranger?’ La xerrada anirà seguida d’una altra a càrrec d’Ignasi Navarro, director d’Incyta Linguistic Services que porta com a títol ‘El català i les tecnologies lingüístiques’.

A les 12h, serà el torn de Monika Zgustová, escriptora i traductora nascuda a Praga (República Txeca) que actualment viu a Catalunya. Mitjançant una videoconferència explicarà la seva experiència com a autora de més de seixanta traduccions al català d’escriptors russos o txecs com ara Bohumil Hrabal, Jaroslav Hašek, Václav Havel, Milan Kundera, Anna Ajmátova i Marina Tsvetáieva, entre d’altres.

Tot seguit, Anna Halfarová i Nikola Marzyová, de l’editorial HOST, s’endinsaran en el sector editorial txec (els autors i les seves literatures) i parlaran sobre el procés intern de la traducció d’un llibre.

Finalment, la jornada es tancarà amb l’actuació ‘Nictàlgia en el cel elèctric’, un espectacle que fusiona el món poètic de David Caño i l’univers musical de Mireia Vives i Borja Penalba.

L'Institut Ramon Llull promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l'exterior amb les quals subscriu acords per a la implantació o la consolidació d'estudis catalans i dóna suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts. Més de 150 universitats a tot el món imparteixen docència de català i en concret, a la República Txeca, juntament amb la Universitat de Brno, hi ha dues universitats més que ofereixen estudis catalans als seus plans d’estudi: la Universitat Carolina de Praga i la Universitat d’Olomouc.

Actualment 15 alumnes cursen el grau de Llengua i Literatura catalanes a la Universitat de Brno 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"