Institut Ramon LLull

Les arts escèniques catalanes desembarquen al Festival Fidena d’Alemanya

Escèniques.  Bochum, 09/05/2018

Xavier Bobés, la companyia David Ymbernon i Agrupación Señor Serrano formaran part de la 60a edició del Festival de Teatre de Titelles de Fidena, un certamen que del 9 al 18 de maig acollirà més de 55 esdeveniments en dotze locals de la ciutat de Bochum (Alemanya). Fidena és un dels festivals més antics del teatre de titelles i d’objectes d’Europa.




Xavier Bobés presentarà l’obra ‘Cosas que se olvidan fácilmente’.  L’autor es va adonar que començava a tenir problemes de memòria i va comprovar que la seva mare també patia buits importants. Aquests oblits van inspirar ‘Cosas que se olvidan fácilmente’, un espectacle fotogràfic que transforma els records i, de la mateixa manera que ho fa la ment, n’inventa de nous. Una petita història de la segona meitat del segle XX a Espanya. Un joc de cartes convertit en un muntatge teatral per a cinc espectadors.

Actor/ manipulador i creador escènic, Xavier Bobés es defineix com a autodidacta. Apassionat de la  poètica dels objectes, investiga des de fa més de deu anys tota mena d’objectes quotidians. Col·labora amb altres creadors com a intèrpret i com a manipulador. Aprofundeix en la recerca del contingut simbòlic/teatral dels objectes i de tot allò suposadament trivial, a través de la creació, l’assaig i la docència.

La companyia David Ymbernon també presenta "Les cases de Latung Lala". En aquesta interpretació íntima, David Ymbernon transforma espais privats de tot Europa en espais oberts a l'art, la meravella i la fantasia. La música i la llum creen un ambient màgic en que un univers gradualment canviant i sorprenent es compon de joguines, caixes, cases de nines, utensilis de cuina, figurines, fruites, plomes ...

David Ymbernon és un artista visual català que treballa amb diversos mitjans. Ha dissenyat tant exposicions com dissenys d'escenografia. Ha estat participant en festivals internacionals des de fa anys.

El grup d'artistes Agrupación Señor Serrano interpreta "A House in Asia" a Fidena. Estrenada el juliol passat al GREC 2014 Festival de Barcelona, A House in Asia proposa un western escènic que dibuixa un retrat despietadament pop de la dècada que va seguir l’11-S i que va donar pas al segle XXI. Ho fa a través del seu llenguatge marca de la casa, amb l’ús de maquetes, vídeo-projeccions, manipulació de vídeo a temps real i voluntariosos perfomers. La casa d’Ossama Bin Laden al Paquistan, i les seves rèpliques en una base militar a Carolina del Nord, i a Jordània, on es filma una pel·lícula, són el cor d’aquesta performance sobre els simulacres de la realitat. L’operació de recerca i captura més gran de la història; un xèrif obsessionat amb una balena blanca; els nois de Take That preparant-se per a una missió històrica; indis i cowboys; avions i cerveses; còpies, reflexos, imitacions i hamburgueses; són els ingredients d’aquest univers delirant, un joc que es dibuixa en escena en tres dimensions.

La producció va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona 2014 al millor espectacle de Noves Tendències.

Fundada per Àlex Serrano a Barcelona el 2006, l’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. La companyia explota la riquesa de recursos tant innovadors com vintage per tal d’estendre els límits del seu teatre. Basant-se en col·laboracions creatives, les produccions de Señor Serrano barregen performance, text, vídeo, so i maquetes per escenificar històries relacionades amb aspectes discordants de l’experiència humana d’avui en dia. Les produccions de la companyia s’estrenen i giren, sobretot, internacionalment. La companyia ha estat guardonada amb el Lleó de Plata 2015 de la Biennal de Venècia.

El Teatre de Titelles de les Nacions (FIDENA) és un dels festivals més antics del teatre de titelles i el teatre d'objectes d'Europa. El festival de la regió del Ruhr presenta una setmana de produccions internacionals en diferents escenaris.

El festival retrata el cinema figuratiu i d'objectes en tota la seva diversitat, busca connectar-se amb altres formes d'art i situa el gènere en el punt de mira

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"