Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull col·labora un any més amb el Festival Barcelona Poesia

Literatura.  Barcelona, 10/05/2018

Amb l’objectiu de fomentar la difusió internacional de la poesia catalana, l’Institut Ramon Llull convida a cinc programadors d’arreu del món a participar al Festival Barcelona Poesia 2018, que se celebra a la capital catalana del 10 al 16 de maig. A més, com a novetat d’enguany, gràcies a la col·laboració entre el Marché de la Poésie, l’Ajuntament de Barcelona i l’IRL, s’ha organitzat un intercanvi d’artistes i poetes francesos i catalans entre els dos festivals.




Una vegada més, l’IRL amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’oficina Barcelona UNESCO Ciutat de la Literatura, convida programadors internacionals al Barcelona Poesia perquè puguin conèixer de primera mà les últimes tendències en poesia catalana contemporània i valorar la possibilitat de convidar poetes catalans als seus respectius festivals. Enguany, els assistens són:

-           Siphindile Hlongwa, directora de l’Africa Poetry Festival (Durban, Sud-Àfrica)

-           Philip Meersman, director del festival Poetry and Wine (Ljubljana, Eslovènia)

-           Mite Stefoski, director del Struga Poetry Evenings (Struga, Macedònia)

-           Jairo Guzmán, curador del Festival Internacional de Poesía de Medellín (Medellín, Colòmbia)

-           Annie Rutherford, coordinadora del programa del Stanza Poetry Festival (St. Andrews, Escòcia, Regne Unit)

A més, aquest any, gràcies a la col·laboració entre el Marché de la Poésie, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, s’ha organitzat un intercanvi de poetes francesos i catalans entre el Marché i la Setmana de la Poesia de Barcelona. Per una banda, els poetes francesos Philippe Beck i Esther Tellermann, i els poetes catalans Dolors Miquel i Marc Romera, participaran a una lectura bilingüe tant a la Setmana de la Poesia (dia 11 de maig) com al Marché (dia 24 de juny a la Guillotine de Montreuil, dintre de les Phériphéries).

Per altra banda, el grup de música electrònica i poesia catalano-balear Jansky (Laia Martínez i Jaume Creus), actuarà al Barcelona Poesia el dia 10 de maig i al Marché el mateix dia 24. Finalment, el rapsode Anne-James Chaton assistirà a una performance a La Setmana amb Andy Moor el mateix dia 11 de maig.

En edicions anteriors, l’IRL ha convidat també al Festival Barcelona Poesia a Thomas Wohlfahrt, director del Festival de Poesia de Berlín (2010), Bas Kwakman, director del Festival Internacional de Poesia de Rotterdam (2011), Claudio Pozzani, director del Festival Internacional de Poesia de Gènova (2012), Madeleine Grive, directora del Festival Internacional de Poesia d’Estocolm, Serdar Çelik, director del Istambul Poetry Festival, i Evgenija Lopata, directora del International Poetry Festival Meridian Czernowitz de Ucraïna.

Aquestes iniciatives s’emmarquen dins les missions d’editors i programadors internacionals que l’IRL organitza regularment amb el propòsit d’afavorir la promoció de la literatura catalana a l’exterior.

Barcelona Poesia és un dels festivals poètics més destacats d’Europa. Aquest any arriba a la vint-i-unena edició i, una vegada més, el festival vol tornar a omplir la ciutat de versos amb 28 propostes poètiques que orbitaran al voltant de les reivindicacions de la llibertat d'expressió i la poesia. Amb 107 participants, entre els quals hi ha autors nacionals i internacionals, el Barcelona Poesia repartirà les seves activitats per 14 espais de la capital.

Enguany, gràcies a la col·laboració entre el Marché de la Poésie, l’Ajuntament de Barcelona i l’IRL, s’ha organitzat un intercanvi d’artistes i poetes francesos i catalans entre els dos festivals 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"