Institut Ramon LLull

La Universitat Autònoma de Madrid posa en marxa la docència d’estudis catalans

Llengua.  Madrid, 19/04/2018

Durant tot el dia d’avui, la Universitat Autònoma de Madrid acollirà els actes inaugurals dels estudis catalans. En el programa d’activitats s’inclou una taula rodona, lectures de textos i actuacions de música amb aperitius. La Universitat forma part de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior, que abarca més de 150 universitats de 30 països d’arreu del món. Amb la coordinació de l’Institut Ramon Llull, totes elles imparteixen docència de català amb reconeixement curricular dins els seus plans d’estudi.




Des de l’Institut Ramon Llull, es treballa amb l’objectiu de promoure els estudis de llengua i cultura catalanes a l’exterior a més d’un centenar d’universitats d’arreu del món articulades formalment en la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior, amb les quals formalitza la col·laboració per mitjà d’acords que en regulen i en garanteixen les condicions, i a les quals dóna suport per mitjà de diversos programes i línies d’ajuts.

La Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior està formada per més de 150 universitats de 30 països d’arreu del món que, amb la coordinació de l’Institut, imparteixen docència de català amb reconeixement curricular dins els seus plans d’estudi. A l’Estat Espanyol, hi ha 8 universitats que ofereixen docència d’estudis catalans amb el suport de l’IRL: Universitat de Granada, Universitat Complutense de Madrid, Universitat Nacional d’Educació a Distància, Universitat d’Oviedo, Universitat de Salamanca, Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat de Saragossa i la Universitat Autònoma de Madrid. Aquesta última, durant el curs acadèmic 2018 – 2019, ha començat a impartir docència d’estudis catalans i per celebrar-ho s’han programat diversos actes el dia 19 d’abril organitzats per l’Institut Ramon Llull, la UAM i la Generalitat Valenciana.

La inauguració tindrà lloc a les 12h. Les paraules de benvinguda aniran a càrrec de Clara Molina, vicerectora d’estudis de grau de la UAM, Patricia Martínez, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres i Ruben Trenzano, director general de Política Lingüística i gestió del multilingüisme de la Generalitat Valenciana. També hi serà present Josep – Anton Fernàndez, director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Seguidament, de 12:35-13:30h hi haurà una taula rodona que girarà al voltant de

temes com el multilingüisme i l’educació. Hi intervindran Juan Carlos Moreno Cabrera i Luisa Martin Rojo, professors de la UAM i Vicent Salvador, professor de la Universitat Jaume I. El debat estarà moderat per Júlia Llompart, professora de la UAM.

La següent activitat programada, a partir de les 13:30h, és una lectura de textos en homenatge a Jesús Tusón i la projecció del vídeo ‘Los primeros pasos del catalán en la UAM’. Hi participaran estudiants i professors de la universitat amb la coordinació de Manuel Alcántara Plá.

Per concloure la jornada, al voltant de les 14h, es podrà gaudir d’una actuació musical amb les veus d’Ester Andújar i Ricardo Belda. També hi haurà un aperitiu amb especialitats i productes catalans.

Durant el curs acadèmic 2018 – 2019, la UAM ha començat a impartir docència d’estudis catalans

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"