Institut Ramon LLull

El teatre de Josep Maria Miró i Sergi Belbel aterra al CEC de París

Escèniques.  París, 10/04/2018

Coincidint amb el festival ‘Barcelona en scène’, que se celebra a la ciutat de París, el Centre d’Estudis Catalans, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, ha organitzat varis col·loquis amb els dramaturgs catalans Sergi Belbel i Josep Maria Miró, els dies 10 i 12 d’abril respectivament.




Trobada amb Sergi Belbel

Dimarts 10 d'abril a les 17:30h

El Centre d'Estudis Catalans us convida a descobrir l’univers dramàtic de Sergi Belbel (Elsa Schneider, Tàlem, Després de la pluja, Morir, La sang, l'època de Planck, Forasters, Mòbil ...), amb una dramatúrgia amb peces de ritme àgil i directe, on temes com la comunicació en les relacions humanes i el temps apareixen constantment.

Un dia abans, el dia 9 d’abril, el director teatral oferirà una masterclass al Théâtre 13 de París.

Trobada amb Josep Maria Miró

Dijous 12 d'abril a les 17.30h

En el marc del cicle "La literatura catalana en tots els accents", el Centre d'Estudis Catalans us convida a descobrir el món dramàtic de Josep Maria Miró (Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park, Gang Bang, La dona que perdia tots els avions ...), amb motiu de la publicació en francès del Principi d'Arquimedes (2018). En el col·loqui també hi serà present el traductor de l’obra, Laurent Gallardo.

Tots dos esdeveniments estan organitzats pel Centre d'Estudis Catalans, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull i l'Associació per a la Promoció de la Cultura Catalana a París.

Sergi Belbel (Terrassa, 1963). És autor, director i traductor teatral. Llicenciat, l'any 1986, en Filologia Romànica i Francesa per la Universitat Autònoma de Barcelona, és membre fundador de l'Aula de Teatre de la UAB i professor de Dramatúrgia a l'Institut del Teatre de Barcelona des de 1988. Des de la temporada 2006-2007 és director artístic del Teatre Nacional de Catalunya.

L'any 1985, amb la versió castellana de la seva primera obra, Calidoscopios y faros de hoy, obté el Primer Premio Marqués de Bradomín, i des d'aleshores publica peces teatrals de manera constant i amb gran reconeixement de crítica i públic, tan dins com fora de Catalunya. Així, el 1987 obté els premis Ciutat de Granollers per Dins la seva memòria i el premi Ignasi Iglésias per Elsa Schneider. De la mateixa manera, obres com La sang (1988), Després de la pluja (Premi Nacional de Literatura Dramàtica de la Generalitat de Catalunya 1993-95 i Premi Serra d'Or 1994), Morir (premi Born de Teatre, 1995), El temps de Plank (1999), Forasters (premi Butaca 2005 al millor text i al millor espectacle teatral), Mòbil (2005) o A la Toscana (2007), són peces de gran ressò. La repercussió internacional de Sergi Belbel és perfectament visible en el gran nombre d'obres seves representades a l'estranger, així com en les múltiples traduccions que s'han fet dels seus llibres a una quinzena d'idiomes.

Josep Maria Miró és llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. Autor de La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions. Ha rebut més d’una desena de guardons, entre ells el Frederic Roda en la nit de les lletres catalanes, o el prestigiós Premi Born –en dues ocasions-. Les seves obres s’han estrenat i se n’han fet lectures a més d’una vintena de països de tot el món. És autor de les dramatúrgies Neus Català, un cel de plom, Esperança Dinamita, Los libres cautiverios de Ricardo y Leonisa o Com si entrés en una pàtria. Ha dirigit els seus textos i El carrer Franklin de Lluïsa Cunillé o La voix humaine de Cocteau/Poulenc. És professor de dramatúrgia al Grau d’Arts Escèniques de Girona i des de 2013, membre del comitè de lectura del TNC.

Tots dos esdeveniments estan organitzats pel CEC, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull i l'Associació per a la Promoció de la Cultura Catalana a París

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"