Institut Ramon LLull

El folk intimista de Joana Serrat se’n va de gira al Regne Unit

Música.  Regne Unit, 06/04/2018

Joana Serrat (Vic, 1983) retorna al Regne Unit per presentar el seu aclamat quart àlbum, Dripping Springs. Per encarar el procés de gestació del seu nou àlbum, la cantautora ha viatjat a la ciutat de Dripping Springs, Texas, per treballar amb Israel Nash com a productor a Plum Creek Sound, el ranxo-estudi propietat del cantautor de Missouri. El recorregut de la gira, del 3 al 7 d’abril, inclou Newport, Londres, Glasgow, Manchester i Exeter.




En aquestes sessions de gravació, Serrat reuneix un excel·lent grup de músics de talent i trajectòria contrastats, habituals en discos i directes d'artistes com Midlake, BNQT, John Grant, Elle King i el mateix Nash: els germans Joey i Aaron McClellan, Eric Swanson i Josh Fleischmann. Com a col·laboradors també han participat Dave Simonett (líder de Trampled By Turtles) i Dennis Love (pedal steel guitar a Futurebirds). L’enginyer Ted Young (guanyador d’un Grammy amb The Rolling Stones) s’ha encarregat de la gravació i de les mescles.

Durant els dies d'enregistrament, la química entre la vigatana i els músics és una constant, generant-se una comunió i connexió més pròpia d'una banda consolidada de llarg recorregut. Israel comenta que "és molt fàcil treballar amb ella perquè sap on vol arribar, i ens hi condueix a tots. Les seves lletres són brillants. Utilitza imatges i colors per descriure les seves cançons i aquesta és la manera que estem acostumats a treballar". No en va, la Joana utilitza la poesia automàtica en les seves noves lletres i continua explorant la seva vessant més onírica, a voltes surrealista. Joey (guitarra elèctrica), per la seva banda, confessa que "la seva veu és la nostra guia".

Serrat es serveix novament dels preceptes del Folk per a continuar elaborant un llenguatge propi. Si temps enrere va tenyir les seves composicions amb pinzellades Pop (Dear Great Canyon, 2014) i posteriorment va envernissar les seves cançons amb ambients Dream-Gaze (Cross The Verge, 2016), ara desenvolupa i enforteix la seva vessant més Americana en aquest Dripping Springs (Great Canyon Records).

Estem davant del millor àlbum de l’artista, el més complert, el més rodó. Un treball en el qual les virtuts de la catalana es veuen augmentades de manera exponencial: la composició i interpretació, la seva personalitat i aquesta aura intangible i captivadora que desprèn. Un treball que versa sobre els comiats, impregnat d'una nostàlgia optimista, una malenconia que no aïlla, ni tanca l’esperit. Una manifestació de llibertat en l'aposta vital per a l'objectiu de fer realitat els somnis.

Joana Serrat ha actuat en el darrer any al Primavera Sound (Barcelona), al South By Southwest (Austin, Texas) i a l'AmericanaFest (Nasville, Tennessee) i ha girat per tota Europa obrint per als grups nord-americans The Jayhawks, The Handsome Family i Courtney Marie Andrews.

La cantautora visitarà les ciutats de Newport, Londres, Glasgow, Manchester i Exeter.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"