Institut Ramon LLull

Sis bandes i cinc produccions cinematogràfiques catalanes, seleccionades per participar al festival South by Southwest (SXSW) als Estats Units

Cinema.  Texas, Estats Units , 09/03/2018

Les bandes de música catalanes Bad Gyal, Estúpida Erikah, Joe Crepúsculo, Museless, Núria Graham i The Zephyr Bones actuaran dins la programació oficial del SXSW, un dels festivals de música més important dels Estats Units que se celebra del 9 al 13 de març a Austin (Texas). SXSW programa les produccions audiovisuals catalanes 'Tierra firme', 'Teatro de guerra', 'Constructing Albert', 'Santa Ana' i 'Comtes de Barcelona' a la vessant cinematogràfica del festival. El Festival de Sitges participarà en dues sessions de les Mentor Sessions de SXSW el proper 13 de març.




El festival South by Southwest (SXSW), que té lloc a Austin (Texas), al Estat Units, del 9 al 18 de març i que celebra enguany la seva 25ena edició, ha inclòs a la seva programació sis bandes de música i cinc produccions cinematogràfiques catalanes.

SXSW és un esdeveniment on conviuen cinema, música i tecnologia. Considerat un dels festivals de música més importants dels Estats Units i a nivell mundial, SXSW reuneix des del 1987 més de 300.000 persones, 15.000 professionals del sector, entre ells nombrosos agents, discogràfiques, editores, mànagers o periodistes, i més de 2.200 artistes de tot el món.

La música catalana estarà representada per sis bandes de diferents gèneres musicals, com el rock psicodèlic dels The Zephyr Bones (La Castanya), el rock de Núria Graham (El Segell del Primavera), l’electrònica de Museless (Luup Records), la música indie i tecno pop de Joe Crepúsculo, el pop-folk de Estúpida Erikah (Luup Records) o el trap de Bad Gyal (Canada), que a més ha sigut seleccionada com a cap de cartell del festival.

Per altra banda, en la vessant cinematogràfica, la programació del festival acull des de pel·lícules independents de nous cineastes fins comèdies de Hollywood i de gènere.

Després del seu pas per BFI, Sevilla Festival de Cine Europeo i Rotterdam, el segon llargmetratge de Carlos Marques-Marcet, Tierra firme (Lastor Media, Vennerfilm, La Panda Productions) participarà a la secció Narrative Spotlight. El director va assitir al festival l'any 2014 amb el seu primer film 10.000Km que va obtenir el premi a la millor interpretació dels seus dos protagonistes, David Verdaguer i Natalia Tena. 

El llargmetratge documental, Teatro de guerra de Lola Arias  (BWP-Bettina Walter, ARTE, Gema Films, Sutor Kolonko, Sake Argentina, SWR - Südwestrundfunk) que s’ha estrenat mundialment a la passada edició de la Berlinale, es projectarà a la secció Global i Constructing Albert documental dirigit per Laura Collado i Jim Loomis (Trueday Films, Televisió de Catalunya, Alexandra Films) recentment seleccionat al festival de Palm Springs, participarà a la secció Festival Favorites.

A la secció de curtmetratge documental trobem Santa Ana de Cesar Pesquera (:Story), una de les produccions que formen part del Shortcat 2018 de Catalan Films & TV.

Per últim, la sèrie Comtes de Carles Porta (La Xarxa de Comunicació Local) ha estat seleccionada a la secció Title Design, dedicada als millor disseny de títols i crèdits.

Paral·lelament a les Mentor Sessions de SXSW, el Festival Internacional de Cine Fantàstic de Sitges participarà a dues sessions el proper 13 de març. Per una banda, la subdirectora de la Fundació organitzadora del Festival, Mònica Garcia Massagué, participarà en una taula rodona amb altres representants de festivals internacionals, com l’American Film Festival, el Melbourne International Film Festival i el Doqumenta de Mèxic. L’altra sessió tindrà com a protagonista Diego López, membre del comitè de programació del Festival, i exposarà els criteris en la selecció de films d’un festival com el de Sitges i els processos i estratègies a seguir per un director un cop seleccionats en la programació oficial.

Podreu trobar informació més detallada de les bandes i pel·lícules o dels participants en edicions anteriors als webs de l’Institut Català de les Empreses Culturals: icec.gencat.cat, catalanarts.cat i catalanfilms.cat.

Podeu escoltar les bandes catalanes programades a la llista SXSW de Catalan Arts a Spotify.

El South by Southwest és un festival que congrega diversos esdeveniments i conferències de pel·lícules, mitjans interactius i música, que tenen lloc cada primavera

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"