Institut Ramon LLull

Martí Sales participa a una trobada de poetes internacionals a l’Índia

Literatura.  Kerala, Índia, 05/03/2018

Enguany, amb motiu del festival ‘Books and Authors’ a Kerala (Índia), les plataformes ‘Literature Across Frontiers (LAF)’ i ‘Sahitya Pravarthaka Saharkarana Sangham’ organitzen una trobada literària entre poetes d’Europa i Kerala sota el nom ‘Connecting Cultures Through Poetry’. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el poeta i traductor Martí Sales formarà part d’un seminari de traducció i de varis actes públics amb altres escriptors internacionals els dies 5,7 i 9 de març.




De l’1 al 11 de març de 2018 se celebra la Fira Internacional del Llibre 2018 a Kerala, una de les cites literàries més importants de l’Índia. Paral·lelament, l’estat indi també acull del 6 al 10 de març el festival ‘Books and Authors’, un certamen que té com a objectiu reunir intel·lectuals, escriptors i experts literaris d’arreu del món.  

Enguany, la cooperació entre les plataformes Literature Across Frontiers (LAF) i Sahitya Pravarthaka Saharkarana Sangham ha donat com a resultat la programació d’una trobada internacional entre poetes d’Europa i Kerala que porta el nom de ‘Connecting Cultures Through Poetry’. La trobada serà facilitada per la directora de LAF Alexandra Büchler i la poeta, escriptora i traductora Sampurna Chattarji.

Els poetes de Kerala que hi participaran seran Anitha Thampi, Anwar Ali, V. M. Girija, Pramod KM and P Raman, els quals es reuniran amb Vanni Bianconi (Suïssa), Siân Northey (Gal·les, Regne Unit) i el català Martí Sales per debatre, compartir i conèixer la cultura poètica d’altres zones del món. Tots ells, a més d’un seminari de traducció a Kochi, també faran les següents aparicions públiques:

Ciutat de Thrissur

5 de març, de 4:00-5:30h pm

Main Hall, Kerala Sahitya Akademi, Palace Road

Ciutat de Kochi

7 de març a les 10h am

Bolgatty Palace, Kochi, Lalithambika Antharjanam Hall

Ciutat de Thiruvananthapuram

9 de març a les 2:30h am

Institute of English, University of Kerala Senate House Campus

La plataforma Literature Across Frontiers ha connectat la literatura més enllà de les fronteres durant gairebé una dècada a través de tallers, esdeveniments públics i trobades entre professionals de la literatura. També organitza el programa ‘Poetry Connections’, un projecte recolzat pel Govern de Kerala, Arts Council Wales, Institut Ramon Llull i Pro Helvetia - el Consell Suís d'Arts.

Martí Sales (Barcelona, 1979) és escriptor, traductor i músic. Llicenciat en Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es va donar a conèixer amb el poemari Huckleberry Finn (Editorial Moll, 2006), que li va valdre el premi Vila de Lloseta de poesia. També ha publicat la novel·la Dies feliços a la presó (Editorial Empúries, 2007), el recull d’assaigs Ara és el moment (Amsterdam, 2012) i, recentment, Principi d’incertesa (Males Herbes, 2015).

Kerala és l'estat indi més alfabetitzat del país i compta amb un alt nivell de llibertat d’expressió

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"