Institut Ramon LLull

Antoni Muntadas exposa al MIT List Arts Center de Massachusetts

Arts.  Massachusetts, Estats Units , 27/02/2018

L’exposició ‘Before Projection: Video Sculpture 1974-1995’ d’Antoni Muntadas presenta obres d’estil videoart de diferents artistes que tenen com a fi posar un focus de llum en aquest moviment artístic poc conegut. La mostra es podrà veure al MIT List Arts Center de Massachusetts del 8 de febrer al 15 d’abril. 




Before Projection: Video Sculpture 1974-1995’ explora les connexions entre el nostre moment actual i el punt en què el moviment videoart es va transformar dràsticament quan les galeries d’art van incorporar grans pantalles. L’exposició presenta una reavaluació de l’escultura basada en el monitor des de la dècada de 1970 i presenta obres que poques vegades s’han vist en els darrers vint anys.

A més d'Antoni Muntadas, els artistes destacats a l’exhibició són Dara Birnbaum, Ernst Caramelle, Takahiko Iimura, Shigeko Kubota, Mary Lucier, Tony Oursler, Nam June Paik, Friederike Pezold, Adrian Piper, Diana Thater i Maria Vedder.

Muntadas va néixer a Barcelona el 1942, i viu i treballa als Estats Units des del 1971. La seva obra, de caràcter multidisciplinari, analitza les institucions socials, els mecanismes de poder que les sostenen i la influència que exerceixen en la creació de l’imaginari col·lectiu. A Muntadas li interessen temes com ara la censura, els mitjans de comunicació, els àmbits públic i privat, i el paper de l’art com a fenomen contemporani. Els seus projectes es presenten amb mitjans diversos: fotografia, vídeo, internet, publicacions i intervencions urbanes. El seu treball multimèdia i les seves instal·lacions investiguen de quina manera els canals d’informació es fan servir per promoure o censurar idees. Muntadas ha impartit cursos i seminaris a reconegudes institucions d’Europa i Amèrica, com a la Universitat de Califòrnia de San Diego, a l’École nationale supérieure des Beaux-Arts de París, al San Francisco Art Institute, a la Universitat de Buenos Aires i al MIT de Cambridge a Massachusetts. Ha estat premiat en nombroses ocasions: per la Rockefeller Foundation (1980), la Solomon R. Guggenheim Foundation (1984), el Centre national des artes plastiques de França (1990). També va obtenir el Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1996) i el Premio Nacional de Artes Plásticas d’Espanya (2005).

El treball multimèdia de Muntadas investiga de quina manera els canals d’informació es fan servir per promoure o censurar idees

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"