Institut Ramon LLull

Martí Cormand exposa a la galeria Josée Bienvenu de Nova York

Arts.  Nova York, 01/02/2018

La Josée Bienvenu Gallery de Nova York acull l’exposició ‘Formalizing their concept: After Levine, After Evans’, de l’artista barceloní Martí Cormand. La mostra reuneix una sèrie de dibuixos a llapis de grafit inspirats en les fotografies de Walker Evans realitzades durant la Gran Depressió. ‘Formalizing their concept: After Levine, After Evans’ s’inaugurarà el proper 20 de gener i es podrà veure fins el 3 de març. 




Durant els últims cinc anys, Martí Cormand ha anat representant obres conceptuals emblemàtiques dels anys seixanta, setanta i vuitanta en grafit sobre paper i amb una extraordinària atenció.

En aquesta ocasió, el  barceloní s’ha centrat exclusivament en reproduir “After Walker Evans”, una sèrie de 22 fotografies de Sherrie Levine inspirades en el treball del prestigiós artista Walkter Evans. Les seves imatges, marcades pel realisme i la quotidianitat, mostren  les condicions de famílies nord-americanes pobres durant la Gran Depressió. Totes elles es van fer famoses al llibre “Let Us Now Praise Famouse Men” (1941) i quaranta anys més tard, Levine les va a tornar a recrear proporcionant un comentari polític i estètic sobre la naturalesa de la fotografia.

L’objectiu de Cormand és qüestionar la capacitat de mimesi de les tècniques del dibuix i la pintura a través de versions hiperrealistes fetes a llapis que pretenen ser ‘l’ombra perfecta’ de les obres originals.

Nascut a Barcelona el 1970, Martí Cormand viu i treballa a Brooklyn. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, després d’una dècada de trajectòria professional, Cormand ha participat en una quinzena d’exposicions individuals i en més de cinquanta mostres col·lectives. Les més recents inclouen ‘Really?’ comissariada per Beth Rudin DeWoody, ‘Walk the Distance and Slow Down: Selections from the Collection of JoAnn Gonzalez Hickey’ o 'Postcards to AZ'

L’estil de Cormand es caracteritza per l’ús de tècniques hiperrealistes, l’obsessió pels detalls i la capacitat de plasmar la llum

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"