Institut Ramon LLull

Estudiants de català a Harvard visiten Catalunya

Llengua.  Barcelona, 07/01/2018

El programa d’estudis catalans de la Universitat de Harvard, als Estats Units, organitza una estada a Barcelona del 7 al 13 de gener. Durant una setmana, els estudiants nord-americans s’immergeixen en la llengua i cultura catalanes amb diverses activitats programades.




L’estada té l’objectiu de plasmar tot allò que els estudiants han vist a les aules. Així doncs, el viatge consta de dues parts: una visita cultural diària i un projecte que busca connectar temes culturals i socials amb un espai específic que els estudiants hagin visitat durant l’estada a Barcelona.

Les 5 temàtiques són les següents:

1) Escrivint a la ciutat, als barris de Gràcia i l’Eixample, on els estudiants visitaran escenes de ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda, i exploren els racons de la Universitat de Barcelona a través dels escrits de Joan Maragall, Josep Maria de Sagarra, Gaziel, Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig.

2) i 3) Vides medievals al Monestir de Sant Cugat, l’Hospital de la Santa Creu i l’església de Santa Maria del Mar, i memòria històrica de la Guerra Civil a la localització de la Batalla de l’Ebre.

4) Immigració i perifèria a Sant Adrià del Besós i al Museu de la Història de la Immigració.

5) Formes d’expressió cultural popular a Tarragona i Valls.

Els estudiants provinents de Harvard es reuniran amb alumnes de la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra així com amb quatre professors que organitzaran les visites i els tallers: Karim Joutet, Queralt Solé, Josep M. Jaumà i Rosa Cerarols.

La Universitat Harvard és una de les universitats de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior.

El viatge ha estat finançat per un patrocinador privat i el Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat de Harvard.

L’estada, que compta amb el suport de l’IRL, també té programats un taller de traducció amb el professor Josep M. Jaumà i una xerrada a càrrec de l’escriptora Maria Barbal

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"