Institut Ramon LLull

Pro Helvetia i l'IRL porten quatre artistes catalanes a Nova York

Escèniques.  Nova York, 15/01/2018

El 15 de gener, quatre artistes catalanes -Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Xesca Salvà i Ariadna Peya- presenten els seus projectes al Gibney Dance Center de Nova York, als Estats Units. L'esdeveniment sorgeix de la col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i Pro Helvetia, la institució homòloga a Suïssa, que porta quatre artistes més a l'Arts Salon que han posat en marxa.

 




Les artistes i la comissària, Anna Giribert, han estat involucrades en diversos festivals, fires i centres de creació, com la Sala Beckett, la Fira Tàrrega, la Sala Ivanow, l'IF Festival i el Teatre Principal de Palma. Les quatre catalanes, així com els altres quatre artistes suïssos seleccionats per Pro Helvetia, presentaran els seus treballs davant de programadors i departaments artístics d'universitats novaiorqueses. L'Arts Salon que han organitzat funcionarà en paral·lel amb la celebració de la conferència de l'APAP(Association of Performing Arts Professionals).

L'objectiu d'aquest saló -del qual hi ha hagut dues experiències similars anteriorment, a Cinars (Mont-real) i al TPAM de Yokohama, al Japó- és contextualitzar el treball de les creadores catalanes en nous entorns i alhora submergir-les en el teixit cultural de la ciutat on té lloc l'esdeveniment.

Lali Álvarez (Barcelona, ​​1980) utilitza les actuacions per criticar la societat i la seva relació amb l'autoritat. La temàtica tracta des de la repressió policial i el servilisme de la ciutat vers el turisme, a la dissidència anticapitalista, posant el focus en el poder de la ciutadania. Els seus últims projectes són 'Ragazza' i 'Barcelona (contra la paret)'.

Xesca Salvà (Llucmajor, 1978) és una escenògrafa que se centra en les emocions i les experiències sensorials barrejant imatges, música i lectures. El seu últim projecte, Cases, va reduir tota l'escenografia teatral a una escala de miniatura, utilitzant cases de nines i barrejant-les amb materials audiovisuals per submergir l'espectador en la interpretació.

Clàudia Cedó és directora de teatre, escriptora, actriu, i llicenciada en psicologia. Fundadora d'Escenaris Especials, ensenya i organitza tallers de teatre terapèutic per a persones que estan sota risc d'exclusió social, inclosos aquells en programes de rehabilitació de drogues, persones amb problemes psicològics o discapacitats.

Ariadna Peya és ballarina, coreògrafa i cofundadora de la companyia Les Impuxibles, juntament amb la pianista i compositora Clara Peya, amb la que treballen la barreja de llenguatges. Ha participat en múltiples produccions de teatre musical i  performances experimentals, i treballa com a coreògrafa a diferents projectes.

Anna Giribet és la Tècnica de Programació de Fira Tàrrega, una fira internacional d'art fundada el 1981 que té lloc a Tàrrega cada setembre. A Pro Helvetica, ha comissariat la selecció d'artistes i contextualitzarà el treball de les dones creatives catalanes.

Més informació de l'esdeveniment aquí

L'endemà, 16 de gener, les mateixes creadores catalanes oferiran una conferència a la prestigiosa escola d'interpretació novaiorquesa HB Studio: 'People who make theater: meet the catalan artists'.  

A més de la presentació del dia 15, les artistes estaran a Nova York del 13 al 17 de gener coneixent el teixit cultural de la ciutat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"