Institut Ramon LLull

El Quartet Casals actua al Wigmore Hall de Londres

Música.  Londres, 12/12/2017

El 12 de desembre, el prestigiós Quartet Casals ofereix un concert al Wigmore Hall de Londres, al Regne Unit. La companyia evoca l’originalitat creativa dels quartets de corda de Beethoven de la mà d’altres creacions més recents del compositor i violoncel·lista Giovanni Sollima. 
El Quartet Casals, format per Abel Tomàs Realp i Vera Martínez Mehner (violins), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs Realp (violoncel), està considerat per la crítica internacional com un dels 10 millors quartets de corda del món i ha aconseguit, com cap altre a l’Estat, premis i reconeixements. A més, ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació, rebent els primers premis de concursos internacionals de Londres i Hamburg i essent convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món.

La companyia ha actuat de manera assídua a les sales Wigmore Hall de Londres –on actua el pròxim 12 de desembre-, al Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de París, Schubertiade de Schwarzenberg, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie de Berlín, entre moltes d'altres d'arreu d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia.

El 2016 va rebre el Premi Nacional de Cultura, atorgat pel CoNCA; el Premi Ciutat de Barcelona el 2005, i el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura d’Espanya el 2006, entre altres.

El Departament de Cultura i l’Institut Ramon Llull (IRL) van signar el setembre del 2017 un acord amb el Quartet Casals per tal de donar reconeixement i suport a la tasca de la formació musical en el seu 20è aniversari (1997-2017).

El quartet rep el seu nom del més gran instrumentista de corda català del segle XX: el violoncel·lista Pau Casals (1876-1973)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"