Institut Ramon LLull

Pep Vidal exposa el seu últim projecte científic a Nova York

Cultura.  Nova York, 23/11/2017

L'Abrons Arts Center de Nova York presenta 'Qui vol ser un jardiner impacient (!?)' (Who Wants To Be An Impacient Gardener (!?), en anglès), un projecte de l'artista i científic Pep Vidal, del 25 de novembre al 26 de desembre. L'exposició, que es realitzarà simultàniament a la Galeria ADN de Barcelona, ​​està comissariada per Xavier Acarín, que es troba en residència en el mateix centre Abrons.

 




El projecte de Pep Vidal va començar el setembre de 2016, quan es va marcar l'objectiu d'analitzar les variacions i interaccions de més de 300 plantes. El científic ha avaluat, entre d'altres factors i junt amb el grup d'òptica del departament de Física de la UAB, la seva superfície, volum, color, humitat i llum. La investigació està ajudant a desenvolupar una metodologia que permet, per exemple, la detecció primerenca de malalties i la creació de sistemes agrícoles sostenibles. L'equip aviat publicarà els resultats en diverses revistes científiques.

Ara, una nova fase del projecte de Vidal es presenta a l'Abrons Arts Center de Nova York. Si bé algunes de les plantes s'inclouran en l'exposició a ADN Gallery a Barcelona, ​​altres viatjaran als Estats Units (amb els possibles impediments burocràtics o legals que puguin posar-se pel mig). A més, l'exposició també compta amb una sèrie de dibuixos realitzats per l'artista durant la seva residència a Croàcia i altres elements, com un perfum fet a partir de flors mortes de les plantes o documents legals que aporten informació rellevant.

El dimecres 13 de desembre a les 18.30h, la Dra. Diana Reese, professora de literatura comparada amb èmfasi en literatura i filosofia alemanya i francesa del segle XVIII, s'unirà a Pep Vidal i Xavier Acarín en una conversa sobre el projecte.

Pep Vidal (Barcelona, ​​1980) és llicenciat en Matemàtiques i Doctor en Física per la UAB. Ha basat les seves investigacions en algoritmes matemàtics que permeten millorar la precisió dels instruments utilitzats en els acceleradors de partícules. Vidal ha realitzat múltiples residències i ha guanyat premis com el Premi Internacional d'Arts Visuals de la Fundació Botín 2016-17 o el Generacions 2015. Les seves exposicions en solitari s'han vist a Berlín, Barcelona, ​​Madrid i Valls; i en grup ha participat en exhibicions a la Fundació Antoni Tàpies (2015), Caixaforum (2015) o a la Fabbrica del Vapore.

El projecte ha rebut el suport de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"