Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull reprèn el contacte amb el sector editorial mexicà a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

Literatura.  Guadalajara, 25/11/2017

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), que se celebra del 25 de novembre al 3 de desembre a la ciutat mexicana, torna a comptar amb la presència de l’Institut Ramon Llull. La reunió editorial més important d’Hispanoamèrica és un dels esdeveniments literaris més grans del món i enguany s’esperen més de 20 mil professionals del sector. 




L’any 2004, l’IRL va organitzar el desplegament de la cultura catalana com a convidada d’honor a la FIL. Des de llavors, la presència d’editorials catalanes ha anat en augment a la vegada que editorials mexicanes independents interessades per altres literatures del món també han crescut. A més, per tercer any consecutiu, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) compta amb un estand propi que enguany representa més de 35 empreses editorials catalanes i on l’IRL serà present per mantenir reunions amb editorials. Per respondre a aquesta demanda, l’IRL reprèn el contacte amb la xarxa d’editorials mexicanes i argentines i d’altres països llatinoamericans, tenint en compte la importància del mercat espanyol i el gran potencial de creixement que té.

A més de les trobades amb el sector editorial, també formen part de la programació de la fira quatre creadors catalans: els escriptors Jordi Sierra i Fabra i Biel Mesquida, les il·lustradores Mercè López i Aina Bestard.

La FIL és un dels festivals literaris més grans del món i una gran cita per als professionals del sector del llibre a Hispanoamèrica. Aquest any la fira arriba a la seva 31a edició amb Madrid com a convidada d'honor. S’esperen més 2 mil editorials de 47 països.

S'esperen més de 800 mil assistents a la FIL d'enguany

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"