Institut Ramon LLull

Mireia Calafell i Eduard Márquez, escriptors catalans en el 38è Festival Internacional d'Autors de Toronto

Literatura.  Toronto, 19/10/2017

La poeta catalana Mireia Calafell s’incorpora al Festival Internacional d’Autors de Toronto, que se celebra a la ciutat canadenca del 19 al 29 d’octubre. 




El Festival Internacional d'Autors de Toronto ha portat més de 9 mil autors de més de 100 països des del 1974. L'IFOA compta amb novel·listes, poetes, dramaturgs, escriptors de curts i biògrafs durant el seu festival d’octubre i també amb programació setmanal durant tot l'any, oferint una plataforma per a què autors canadencs i internacionals presentin el seu treball a nivell internacional.

El 21 d’octubre, Mireia Calafell interpreta ‘Poetic New Worlds’ al costat dels autors Roo Borson, Amanda Earl, Michael Fraser, David Goldstein, Jennifer LoveGrove, John Nyman, Nicholas Power, Stuart Ross i Dane Swan.

La poeta també participarà, juntament amb l'escriptor Eduard Márquez, a l'acte ‘Around the World’ el 24 d'octubre, transportant els oients a tres continents i nou països amb lectures de David Coventry, Hideo Furukawa, Norbert Gstrein, Nicola Lagioia, David Machado, Clemens J. Setz, Maja Vidmar i Rohan Wilson.

Mireia Calafell (Barcelona, 1980) va rebre el premi Lletra d'Or al millor llibre en català amb ‘Tantes mudes’ l'any 2015. També ha publicat els llibres ‘Poètiques del cos’ (2006) i ‘Costures’ (2010). El seu treball es pot trobar en antologies d'Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs Units i Espanya. Amb interès en la política cultural, Calafell ha escrit articles en revistes de recerca. Les seves obres al festival han estat traduïdes per Adrian West.

Eduard Márquez (Barcelona, 1960) és autor de diversos llibres de poesia, dotze llibres infantils i quatre novel·les. Amb el suport de l'Institut Ramon Llull, el seu llibre ‘La decisió de Brandes’ ha estat traduït recentment a l'anglès per Mara Faye Letham amb Hispabooks. Les seves obres  també s'han traduït a l'alemany, l'italià, el castellà i el turc. La seva presència a IFOA compta amb el suport d'Acción Cultural Española.

Poetic New Worlds

Dissabte 21 d'octubre a les 16.00h

Studio Theater, Harbourfront Center, Toronto

Around the World

Dimarts 24 d'octubre a les 18.00h

Studio Theater, Harbourfront Center, Toronto

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"