Institut Ramon LLull

El model d’arquitectura de Barcelona, premiat a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

Arquit. i disseny.  Buenos Aires, 14/10/2017

La biennal argentina reconeix Barcelona, que enguany n’és la ciutat convidada d’honor, amb el Premi BIENALBA a una nova visió urbana de les ciutats. Daniel Mòdol destaca que rebre el guardó és “un honor i un al·licient més per seguir consolidant una manera de fer arquitectura que ha fet de Barcelona un referent mundial”. A través d’una exposició i conferències, Barcelona exposa aquests dies a la capital argentina un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i destaca l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat. 




Barcelona ha estat guardonada amb el Premi BIENALBA a una nova visió urbana de les ciutats en el marc de la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires. El reconeixement es va fer públic ahir divendres a la Usina del Arte de la capital argentina, on del 9 al 20 d’octubre se celebra el certamen.

Amb aquest premi de prestigi internacional, la biennal argentina distingeix Barcelona pel seu model urbà i arquitectònic i per la innovació a l’hora de desenvolupar-lo i divulgar-lo entre la ciutadania. Els Premis BIENALBA 2017 es dirigeixen, en diverses categories, als treballs més destacats de l’arquitectura en els últims dos anys, i compten amb un jurat format pel Comitè Principal de la Biennal.

Durant la cerimònia d’entrega del premi celebrada el divendres al vespre –hora argentina–, el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, va afirmar que rebre el guardó és “un honor i un al·licient més per seguir consolidant una manera de fer arquitectura que ha fet de Barcelona un referent mundial”. “Com a ciutat, estem treballant per fer conèixer a la ciutadania el valor que té l’arquitectura urbana i el paper que juga en el dia a dia de la gent. Aquest premi ens reafirma en aquest objectiu i demostra que, a nivell internacional, la nostra arquitectura és percebuda com una arquitectura que fa ciutat, identitat i patrimoni”, va dir.

El premi coincideix amb la participació de Barcelona com a ciutat convidada d’honor a la biennal, que se celebra des de 1985 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió. La de Buenos Aires és la pionera de les biennals de Llatinoamèrica i forma part de la trilogia més rellevant a nivell mundial, juntament amb la de Venècia i São Paulo. Dins d’aquest marc, Buenos Aires es converteix en un espai de diàlegs culturals entrecreuats, conferències d’arquitectes de renom a nivell mundial i exposicions que situen a l’arquitectura en un primer plànol de debat.

Barcelona, ciutat convidada d’honor

Amb motiu de la presència de Barcelona a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires com a ciutat convidada d’honor, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull han organitzat un programa de conferències i una exposició, que inclou un programa acadèmic, i que tindran lloc a la Usina del Arte. A més d’aquesta representació oficial, Barcelona té presència en altres espais culturals de la ciutat a través d’un extens programa d’arts escèniques i workshops.

El fil conductor de l’exposició i les conferències que la capital catalana exposa a Buenos Aires, així com el programa acadèmic que acompanyarà aquestes accions, és “Barcelona, arquitectures d’una ciutat”, en concordança amb la mesura de govern ‘Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni’ que està desenvolupant l’Ajuntament per posar en valor l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat.

La participació catalana presenta un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat. Així, l’Ajuntament vol donar a conèixer els seus objectius en aquest àmbit, tant des de la vessant de la preservació i el coneixement com des de la intervenció i les noves actuacions.

Més informació aquí.

 

Barcelona exposa aquests dies a la capital argentina un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"