Institut Ramon LLull

Mazoni i l'Istanbul Street Ensemble en residència artística amb el festival Connexions i la Fira Mediterrània

Música.  Barcelona, 08/10/2017

Com a resultat de l’experiència creativa conjunta en el marc del Pla Pilot de Residències de l’Institut Ramon Llull, la formació catalana de Jaume Pla i l’Istanbul Street Ensemble realitzaran tres concerts els dies 6, 7 i 8 d'octubre a Manresa, Girona i Barcelona. 




L’espectacle que oferirà aquest tàndem musical turco-català es diu ‘Per primer cop’. Aquest diàleg musical va començar amb la producció d’un documental (Navigam: Per primer cop) rodat a Istanbul, on Mazoni interactuava amb músics locals de l’Street Ensemble de la ciutat, conjunt de referència de l’escena world músic d’Istanbul.  Els músics turcs, havien de reinterpretar els  temes més emblemàtics de Mazoni. En un viatge de retorn d’aquest diàleg musical, el grup de Jaume Pla presenta ara un concert complert al costat d’alguns d’aquests músics. Després, part d’aquest creadors han realitzat una residència de creació a Barcelona durant la primera setmana d’octubre amb Jaume Pla i la seva banda.

El resultat d’aquest procés artístic compartit es podrà gaudir a la Fira Mediterrània de Manresa (6 d' octubre), l’Auditori de Girona (7 d' octubre) i festival Connexions (Barcelona, 8 octubre).  'Per primer cop' convida als membres de l' Istanbul Street  Ensemble i a tres dels cinc membres base de Mazoni a estendre un pont entre dues ribes llunyanes del Mediterrani.

Després de l’estrena del concert a Catalunya l’espectacle ‘Per primer cop’, fruit del resultat de la residència artística realitzada a Barcelona es preveu que es programi també a la capital turca al llarg de 2018.

Pla Pilot de residències de l’Institut Ramon Llull

L’Institut Ramon Llull ha engegat aquest 2017 el seu Pla Pilot de Residències, amb l’objectiu donar suport a la mobilitat internacional i a la difusió de la cultura catalana. Amb l’intercanvi de residències entre creadors i equipaments catalans i balears i equipaments internacionals s’afavoreix la creació de ponts creatius i noves relacions internacionals. Tot aquest pla, ha d’afavorir la mobilitat local i internacional i la creació d’una xarxa d’intercanvis amb agents de l’exterior implicats en la creació, la difusió i la producció cultural. 

‘Per primer cop’ és el títol de l’espectacle conjunt entre ambdues formacions musicals 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"