Institut Ramon LLull

Mònica Batet serà la segona escriptora catalana en residència literària a la Ledig House

Literatura.  Nova York, 06/10/2017

Fruit de la col·laboració de l’Institut Ramon Llull amb ART OMI i la Fundació Han Nefkens i després de Marta Carnicero, que s’ha traduït en la signatura d’un conveni.  Batet inicia el 6 d’octubre i fins al 2 de novembre la segona residència literària per a escriptors catalans impulsada per l’Institut Ramon Llull. Aquesta col·laboració es va posar en marxa el 2010.  




Mònica Batet és escriptora, filòloga i professora de català. Nascuda a Tarragona, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat Rovira i Virgili. Ha escrit quatre novel·les i alguns relats curts. La seva novel·la L’habitació Grisa (2006, Empúries) va guanyar el Premi de novel·la curta Just Manuel Casero. Posteriorment va publicar No et miris el riu, obra guanyadora del premi Crexells 2013, que li va suposar un gran reconeixement de públic. La seva tercera novel·la publicada el 2015 amb Meteora va ser Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres

El dia 22 d'octubre, Batet participarà en una activitat pública a la sala KGB de Nova York on els escriptors en residència de la Ledig House llegiran fragments breus de les seves obres. 

La Residència Internacional  ART OMI-Ledig House està ubicada a dues hores i mitja de Nova York, al poble d’Omi, a la vall del riu Hudson. A més d’oferir la manutenció a un màxim de 20 autors en estades que poden arribar fins als dos mesos, l’organització també realitza un acte públic amb editors per a la divulgació de l’obra dels autors convidats. Això afavoreix les traduccions dels seus llibres a l’anglès, una llengua de difícil penetració. A llarg termini, també impulsa la integració dels autors en circuits literaris estrangers.

El programa Writers OMI a la Ledig House es va fundar l’any 1992 per Art Omi Inc i des de llavors ha acollit més de cent autors i traductors procedents de més de cinquanta països, amb el propòsit de crear un ambient creatiu que fomenti l’intercanvi cultural i professional. En aquests anys, la institució s’ha guanyat el segell de gran qualitat literària gràcies als programes d’estades i a la publicació d’autors de gran renom internacional com Thomas Wolfe, William Faulkner, Albert Camus o Thomas Pynchon, entre molts d’altres. Alguns dels participants catalans al programa en les darreres edicions són Gemma Gorga, Francesc Serés, Marc Pastor, Anna Ballbona, Marta Carnicero, Marina Espasa i Albert Forns, entre d’altres.

Batet ha escrit quatre novel·les i alguns relats curts.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"