Institut Ramon LLull

Miquel de Palol participa en el Festival Internacional de Literatura de Mont-real

Literatura.  Mont-real, 23/09/2017

El Festival Internacional de Literatura de Mont-real, que se celebra del 22 de setembre a l’1 d’octubre, ha convidat Miquel de Palol a parlar sobre la seva obra. L’autor d’”El jardí dels set crepuscles”, elegida finalista del premi dels llibreters del Quebec d’aquest any, hi serà del 23 al 25 de setembre. 




Miquel de Palol (Barcelona, 1953) ha escrit més de seixanta llibres entre poesia, novel·la, contes i assaig. Després d'estudiar arquitectura va construir una carrera literària rica i prolífera que li ha merescut nombrosos guardons.

L’any 1989 va publicar la seva primera novel·la, ‘El jardí dels set crepuscles’, que va obtenir un ampli reconeixement, com el premi Serra d’Or o el Premi Nacional de Literatura el 1990. La trilogia, publicada en francès per Editions Zuma el 2015 i finalista al Prix des libraires du Québec 2017, és una increïble suma de novel·les que s’encaixen i se sobreposen l’una amb l’altre, consumant l’art del suspens. Altres novel·les són ‘Ígur eblí’ (1994), ‘El Legislaor’ (1997), ‘El quincorn’ (1998), ‘Grafomàquia’ (1993) o ‘Contes per a vells adolescents’ (1997).

De Palol ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com  El País, La Vanguardia, El Urogallo i Serra d’Or. Actualment escriu a El Mundo i El Punt Avui i és president de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

Del 23 al 25 de setembre, l’autor participa en el FIL Montreal, on debatrà sobre la seva obra, la cultura catalana en el marc de la globalització i el rol dels intel·lectuals en el procés independentista.

El dissabte 23 hi ha organitzada una discussió sobre ‘El jardí dels set crepuscles’ amb Thomas Dupont-Buist i Jordi Foz. L’endemà hi ha una xerrada amb Eric Viladrich i Castellanas sota el títol ‘Meditations for a Catalan Republic’. Per últim, el dilluns 25 a la Université de Montreal hi haurà la conferència ‘Catalan Literary Panorama’. 

Des de la seva creació el 1994, més de 4.500 escriptors i artistes de totes les disciplines i generacions han passat pel FIL de Mont-real

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"