Institut Ramon LLull

'Viva Catalonia!' al Spoffin Festival d'Holanda

Escèniques.  Amersfoort, 24/08/2017

El festival holandès Spoffin aposta fort en la seva edició d’enguany, del 24 al 27 d'agost, per les companyies catalanes i balears, de manera que suposen un 80% del total de la seva programació. Sota el títol 'Viva Catalonia!', la participació catalanobalear compta amb espectacles de 8 companyies d’arts escèniques de carrer que inclouen teatre, circ i dansa.




L’àrea de mercats de l’ICEC col·labora amb l’IRL en el projecte 'Viva Catalonia, performing arts from Catalonia and Balearic Islands' organitzant un aperitiu destinat a reforçar la presència catalana i balear al festival i incentivar el networking professional el dissabte 26 d’agost.

Viva Catalonia inclou les actuacions d'Ada Vilaró amb 'Públic present 24 hores' (performance), Vero Cendoya amb 'La Partida' (dansa), Playground /Xavi Bobés amb 'Coses que s’obliden fàcilment' (teatre d’objectes), Animal Religion amb 'Tauromàquina' (circ), Companyia Eia amb 'Intarsi' (circ), la Cia Hotel Iocandi amb 'Esquerdes' (circ), Circ Bover amb 'Vincles' (circ) i Aina & Arias amb 'A to A' (dansa).

Spoffin és un festival d’arts de carrer a la ciutat holandesa d’Amersfoort que destaca per la qualitat de la seva programació i per ser un lloc de trobada de professionals del sector procedents d’Holanda, Bèlgica, Alemanya, països nòrdics i Regne Unit, entre d’altres. El festival ha estat recentment seleccionat per rebre l’EFFE Label 2017-2018 que atorga l’European Festivals Association, i que està formada per festivals europeus que destaquen per la qualitat artística de la seva programació i per l’impacte que signifiquen en l’àmbit local, nacional i internacional.

Alfred Konijnenbelt, director de Spoffin, és un gran coneixedor de les arts escèniques catalanes i és per això que l’any 2016 va rebre el Premi Ramon Llull al suport a la projecció exterior de la cultura catalana que atorga la Fundació Ramon Llull.

Des del 2010 fins el 2016 el festival ha programat els següents artistes (20): Jordi L. Vidal, Guixot de 8, Karl Stets, La Banda del Surdo, Adrian Schvarzstein, Cia Trifaldó, Cia. Nadine Gerspacher, Colectivo Oximoron, Delrevés, Negritos, Cia. Zero en Conducta, Compañía de Circo “eia”, Gromic, Wandering Orquestra, Juana Beltran, Nicolas Ricchini & Ines Massoni, Joan Català, Diego Sinniger de Salas, Guillem Albà & The All i  Héctor Plaza & Agnes Sales Ehiza.

L’Institut Ramon Llull i l'Institut Català de les Empreses Culturals col·laboren en aquest projecte. 

El director del festival, Alfred Konijnenbelt, va rebre el Premi Ramon Llull 2016 al suport a la projecció exterior de la cultura catalana que atorga la Fundació Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"